Sportos emlékezés (képgalériával)2018. január 15. (hétfő) 19:00 - Sportnews/6489_0_300.jpgFöldi Ferenc emlékére rendezett hatcsapatos utánpótlás kézilabdatornát az ÓAM-Ózdi KC. A Marosi István Városi Sportcsarnokban a házigazdák mellett a Kazincbarcika, a SBS Eger Eszterházy, valamint a Salgótarján, Gyöngyös és a Kecskeméti Sportiskola mérte össze felkészültségét. A győztesnek járó serleget hibátlan mutatóval a gyöngyösiek csapata szerezte meg.

Hat egyesület U14-es gárdája csatázott egymással egész nap a Marosi István Városi Sportcsarnokban a Földi Ferenc Emléktornán. A 25. évfordulóját ünneplő Ózdi Kézilabda Club szeretne emléket állítani olyan elhunyt sportolók számára, akik munkájukkal és a sport szeretetével kiemelkedően szerepeltek városunkban. Az ismert ózdi testnevelő, Földi Ferenc sok gyermeket tanított, és rengeteg kézilabdázó nőtt fel a keze alatt a 70-es, 80-as években.

„Ezen a tornán két darab hármas csoportban indult hat csapat. Az ÓAM-Ózdi KC a Kazincbarcikát eddig legyőzte. A Kecskemét ellen pedig szoros vereséget szenvedett a csapat. Ez azt jelenti, hogy a csoportban második helyen végzetünk, így a délutáni helyosztókon majd a bronzéremért, harmadik-negyedik helyért játszhatunk” - nyilatkozta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A mieink a csoportban könnyű szerrel fölülmúlták a Kazincbarcikát, ám a Kecskemét túl nagy falatnak bizonyult. Zákányi Zoltán nem volt teljesem elégedett azzal a teljesítménnyel, amelyet csapata nyújtott. Kifejtette, hogy kreatívabb játékkal sokkal eredményesebben is szerepelhettek volna a hazaiak.

„Egyrészt a védekezésen folyamatosan javítanunk kell, hiszen ez az alapja a kézilabdázásnak, illetve a támadásban a csapatjátéknak jobbnak kell lenni. A vállalkozó szellem, az egyéni megoldások azok amelyek hiányoztak ma ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk”  - értékelt Zákányi Zoltán, az ÓAM-Ózdi KC U14 edzője.

A bronzérem Ózdon maradt, miután az ÓAM-Ózdi KC a csoportban megszerzett második helyezést követően, a kisdöntőben legyőzte a Salgótarjáni Strandépítők gárdáját. A Földi Ferenc Emléktorna eredményhirdetésekor különdíjakat is kiosztottak a szervezők. A gólkirályi címet a 40 találatot szerző Kovács László kapta, a legjobb hazai játékos pedig Kovács Adrián lett. A szombaton lejátszott kilenc találkozó valamennyi résztvevő számára jól szolgálta a felkészülést a gyermekbajnokság tavaszi fordulóira.


489_0_t 489_1_t 489_2_t 489_3_t
489_4_t 489_5_t 489_6_t 489_7_t
489_8_t 489_9_t 489_10_t 489_11_t
Vissza