Gyermek labdarúgás (képgalériával)2018. január 12. (péntek) 19:00 - Sportnews/6484_0_300.jpgMegtartották a Bozsik Intézményi Program soron következő rendezvényét. Ellentétben az egyesületi szintű gyermek-labdarúgással, ahol a sportegyesületek igazolt sportolói mérték össze erejüket, itt az általános iskolák csapatai csaptak össze egymással. Ezeken a tornákon nem feltétlenül a profizmus, inkább a játék szeretete számít.

Az egyesületi labdarúgással ellentétben, itt azok a fiatalok is játéklehetőséghez jutnak, akik nem rendelkeznek igazolással egyetlen sportcsapatnál sem. A rendezvényen hat csapat jelent meg. Ilyen volt az Újváros téri, a táblai, a sajóvárkonyi, a Bolyky Tamás és a Hangonyi Általános Iskola.

„Az év során, illetve a tanév során négy tornát szervezünk. Már meg volt az őszi, emellett a mostani volt a téli teremtorna forduló. A következőt majd a tavasszal rendezzük, és a nyár elején lesz közös éremosztás, és a motivációs ajándékok kiosztása” - mondta Halmai Csaba, a Bozsik Program ózdi körzetének vezetője.

Jól megfigyelhető, hogy az iskolák közötti tornákon nem feltétlenül a versenyszerű sport művelése a cél a gyermekeknél, sokkal inkább a játék szeretete. A nap végére a legjobbnak a táblai Apáczai Csere János Általános Iskola csapata bizonyult.

„Nagyon elfáradtam. Szerintem igazán jó meccseket játszottunk. A legnehezebb dolgunk azt hiszem a Sajóvárkony ellen volt” - nyilatkozta Boros Kevin.

A játéknap végén minden kis focista ajándékban részesült. A Bozsik Program küzdelmei január 17-én folytatódnak. Akkor a második korcsoportos tanulók mérik össze erejüket a Marosi István Városi Sportcsarnokban.


484_0_t 484_1_t 484_2_t 484_3_t
484_4_t 484_5_t 484_6_t 484_7_t
Vissza