Terjengő bűz (képgalériával)2018. január 11. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6483_0_300.jpgSokan illemhelynek használják az Indító mellett fekvő füves területet. Ez főként azóta tapasztalható, mióta fizetőssé vált a buszállomás nyilvános mellékhelyisége. A probléma főleg a szomszédos sörözőnek okoz gondot, hiszen a szag átterjed a kerthelyiségbe, ami leginkább nyáron kellemetlen. Az ügyben megkerestük a telek tulajdonosát is, aki megoldást ígért a problémára.

Papírzsebkendők, rongydarabok hevernek szanaszét az üres telken, amely az Indító mellett terül el. De nem a szemét okozza itt a legnagyobb gondot, hanem az, hogy sokan ide járnak elvégezni a dolgukat. Ottjártunkkor is épp könnyített magán valaki, nem zavarta, hogy fényes nappal van, és bárki láthatja. A szomszédos söröző üzletvezetője hívta fel a problémára figyelmünket, aki elmondta, hogy naponta 20-30 ember is megfordul a területen.

„Az a probléma, hogy mióta az Indítóban 100 forintossal működik a nyilvános WC, azóta az utasoknak a 90 százaléka ezt a területet használja WC-ként, kisebb-nagyobb ügyeik intézésére. Ez most is felháborító szerintem, nyáron viszont ennek itt a kerthelyiségben a vendégek látják kárát, mert olyan szagok terjengenek, hogy nem lehet kiülni” - nyilatkozta Egri Istvánné, üzletvezető.

Egri Istvánné elmondta, hogy ezek a személyek minimális értékű fogyasztás ellenében az utcában lévő vendéglátóipari egységek mosdóját is használhatnák, mégsem teszik. Az ügyben megkerestük a telek tulajdonosát is, aki közfelháborodást kiváltó cselekedetnek nevezte a tevékenységet, és igyekszik minél hamarabb megoldást találni a problémára.

„Elsődlegesen táblát fogunk kihelyezni, hogy illegális szemét, és egyéb tevékenység folytatása tilos, miután magánterület. A szemetet eddig is a kollégáimmal összeszedettem, nyáron a fűnyírás és az egyéb parlagfű-mentesítés folyamatosan megtörténik, de legvégső esetben marad a kerítés. Adott esetben legkésőbb húsvétra elő tudjuk teremteni” - mondta Kovács Imre, az OERG Kft. ügyvezetője.

Egri Istvánné egy másik problémára is felhívta figyelmünket. Elmondása szerint az a zsák, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. biztosít az utcában lévő vállalkozások számára, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot, kevésnek bizonyul a felhalmozódó üvegek és flakonok számára. Szeretné, ha saját konténert kapnának, amelyért fizetni is hajlandóak. A problémával kapcsolatban megkerestük a BMH Nonprofit Kft.-t is, tájékoztatást azonban később adnak az ügyben.


483_0_t 483_1_t 483_2_t 483_3_t
483_4_t 483_5_t 483_6_t 483_7_t
483_8_t
Vissza