Sáros útszakasz (képgalériával)2018. január 11. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6482_0_300.jpgMegkezdődtek az útfelújítási munkálatok Karuban. Az ott lakók már évek óta küzdenek a saras, rossz minőségű úttal, és többször tettek már panaszt ebben az ügyben a városvezetés felé. Most átmenetileg megoldódik ez a probléma, és amennyiben az időjárás is engedi, a munkálatok egy héten belül befejeződnek.

Bokáig érő sár. Egy régi probléma most végre megoldódni látszik. Évek óta nagy gondot okoz a sok csapadék, a felgyülemlő víz és föld a Kendeszeren található Karu utcában. Kemény tél nem volt ugyan, de a hőmérséklet ingadozás kedvezett a kátyúk kialakulásának. Az ott lakók régóta küzdenek az útszakasz rossz minőségével. Ottjártunkkor az egyik lakó elmondása szerint az utca ilyen időben nagyon veszélyes, és nem alkalmas a közlekedésre, de emellett más probléma is nehezíti a mindennapjaikat.

„Olyan sáros, hogy itt kocsival közlekedni egyáltalán nem lehet. Kérjük a városvezetést, hogy tegyenek ezzel kapcsolatban valamit. Azt érezzük, hogy nem foglalkoznak velünk. Kátyús az út, és tönkre mennek az autók. Felháborítónak tartom. A buszmegállót is szeretnénk, ha minél hamarabb rendbe tennék, mert sajnos ott is nehéz a buszra fel- és leszállni, mert magas a perem” - mondta Radics Ottóné.

A bejelentést követően dr. Kósné Dargai Rita területi képviselő felvette a kapcsolatot az Ózdi Városüzemeltető Intézménnyel, és elkezdődtek a munkálatok. A Karu utcát és a Pázmány utat összekötő hídnál, hozzávetőleg 20-22 méter hosszban három lapnyi szélességben járdát alakítanak ki, az útkereszteződésig pedig murvázni fogják a területet. Ezek a munkálatok jelenleg csak átmeneti megoldást jelentenek.

„Nyilvánvaló, mindannyian tudjuk, hogy nem ez lenne a végleges megoldás. Ennek a településrésznek is nagyon jó lenne egy aszfaltozott út, de ezt a részt nagy mértékben fogja érinteni a csatorna-projekt. Az ezzel járó munkálatok ezt az utat rontanák, illetve tönkre is tennék. Kérném a lakosság türelmét. Bízzunk benne, hogy a csatorna meg fog valósulni ebben az évben, és utána vissza tudunk térni a problémára, egy masszívabb útburkolattal is el tudjuk látni ezt a szakaszt” - nyilatkozta dr. Kósné Dargai Rita, területi képviselő.

A lépcső mellett ideiglenesen egy vízelvezető árkot is kialakítottak a munkások. A Városüzemeltető Intézmény munkatársai arra kérik városunk lakóit, hogy amennyiben őket érintő panaszuk van, észrevételeiknek ne csak a közösségi portálon adjanak hangot, hanem a 471-422-es telefonszámon is jelezzék feléjük.


482_0_t 482_1_t 482_2_t 482_3_t
482_4_t 482_5_t 482_6_t 482_7_t
482_8_t 482_9_t 482_10_t
Vissza