Önzetlen segítség2018. január 11. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6481_0_300.jpgTovábbra is várják a jelentkezőket a Magyar Vöröskereszt által indított önkéntes programra. A felhívás azokat a pályaválasztás előtt álló 18 és 22 év közötti fiatalokat szólítja meg, akik szívesen megismerkednének a szervezet munkájával. A kezdeményezés keretében több lehetőséget is kínálnak az érdeklődőknek.

A tavalyi Vöröskeresztes Családi Nap lebonyolításában is jelentős szerepet vállaltak a helyi önkéntesek. Ez olyan tevékenység, melyet a közös jó érdekében, személyes akaratból, anyagi ellenszolgáltatás nélkül tesz annak végzője, így munkálkodása hozzáadott értékként jelenik meg a fogadó szervezet életében. Ilyen segítők jelentkezését várja a Magyar Vöröskereszt kilenc megyében, köztük Borsodban is. Az érdeklődők személyesen a területi szervezet Civil Ház emeletén lévő helyi irodájában kaphatnak bővebb felvilágosítást a program részleteiről.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet nyert egy pályázatot, ennek keretében ötven főnek nyílik lehetősége arra, hogy az önkéntes munkáért cserébe vagy a jogosítvány megszerzését támogassa a Vöröskereszt, vagy pedig egy nyelvvizsga előkészítő tanfolyamon vehessenek részt. A programba eddig öt embert sikerült bevonni, de továbbra is várjuk. A feltétel pedig az, hogy 18 és 22 év közötti fiatalok legyenek, és ne rendelkezzenek se munkaviszonnyal, se pedig tanulói jogviszonnyal” - nyilatkozta Bereczki Erika, a Magyar Vöröskereszt Ózd Területi Szervezetének területi munkatársa.

A fiatalokat többféle tevékenységbe szeretnék bevonni a véradás- és programszervezés, az elsősegélynyújtás, és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos feladatok terén. Az önkéntességet vállalóknak minimum fél évig, maximum egy évig havonta minimum nyolcvan órában kell ilyen jellegű feladatokat ellátniuk. A humanitárius szervezetnek ezenkívül más, szélesebb körben kiterjesztett önkéntes programja is van.

„Bármikor lehet hozzánk jönni önkénteskedni, bárkinek aki így gondolja. Egy-két napra vagy akár egész évben” - mondta Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Ózd Területi Szervezetének területi munkatársa.

Az Ózd Terület Szervezet idén családi-, egészség, és kapcsolatnap szervezésével, valamint szűrésekkel is készül amellett, hogy elsődlegesen a véradásszervezésre fókuszának. Legközelebb január 16-án nyílik lehetőség véradásra a Polgármesteri Hivatalban 10:30 és 12:30 között.

Vissza