Béremelésükért sztrájkolnak2018. január 11. (csütörtök) 12:37 - Városnews/6480_0_300.jpgVárosunkban is sztrájkolnak a köztisztviselők január 12-én, vagyis holnap. A polgármesteri hivatalokban dolgozók azért tiltakoznak munkabeszüntetéssel, mert tíz éve nem részesültek béremelésben, és a kormány tervei szerint ebben az évben sem várható általános bérrendezés.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének kezdeményezéséhez az ózdi köztisztviselők többsége is csatlakozott. Így holnap reggel nyolc órától tizenhat óráig a Polgármesteri Hivatal zárva tart.

A vonatkozó jogszabály értelmében azonban vannak olyan ügyek, amelyek intézését a sztrájk alatt is lehetővé tesznek, ilyen például a halotti anyakönyvezés, az előzetesen összehívott egyeztetések, kitűzött helyszíni szemlék megtartása, házasságkötésben való közreműködés, vagy az országgyűlési választással kapcsolatos ügyintézés.

A portaszolgálat ezért működni fog, így a polgármesteri hivatal munkatársa az érintetteket ahhoz az ügyintézőhöz fogja irányítani, aki az adott feladatot ellátja. Legutóbb 2016 szeptemberében adtak hangot ilyen formában kérésüknek a köztisztviselők városunkban.

Vissza