Bővülő kamerarendszer (képgalériával)2018. január 10. (szerda) 19:00 - Városnews/6474_0_300.jpgÚjabb kamerával bővült Ózd térfigyelő rendszere. A háromszázezer forintos eszközt dr. Mészáros Miklós vásárolta képviselői keretéből. Az Újváros téri rendelő környékén már régóta gondot okoz, hogy illetéktelenek veszik igénybe az orvosok parkolóhelyét, valamint több lakó is jelezte, hogy a fiatalok ott randalíroznak. Korábban betörtek már a gyógyszertárba is. A kamera felszerelését és beüzemelését a helyi kábelszolgáltató cég tulajdonosa térítésmentesen vállalta.

Az Újváros téri orvosi rendelő parkolójában a „behajtani tilos” és a kiegészítő táblát figyelmen kívül hagyva, rendelési időben rendszeresen elfoglalják a háziorvosok számára fenntartott parkolóhelyeket. Ezzel közlekedésük akadályozva van, és sürgős esetekben a ki- és behajtásuk nehézségekbe ütközik. Az év folyamán több lakossági bejelentés, panasz is érkezett a térségből, hogy a fiatalok körében elterjedt a rendszeres bandázás, különösen az esti órákban. Sok esetben hangoskodnak, italoznak, szemetelnek, a járdán motoroznak, ami jogosan zavarja a környéken élők nyugalmát. Ezek a gondok most megoldódni látszanak, ugyanis dr. Mészáros Miklós, a terület képviselője mindent megtesz ennek érdekében.

„Ha kimegyünk a beteghez pillanatok alatt a helyünkre állnak, nagyon gyakran kellett értesíteni a Városi Rendészetet, hogy jöjjenek ki, és csináljanak rendet. Most már ez is megoldódik, mert a kamera ezt is szépen fölveszi, visszajátszható, tehát még letagadni se lehet. Ilyen indokok alapján eljutottunk oda, hogy ezt a három ok miatt létre kéne hozni itt is. Képviselői keretemből volt még annyi, hogy 300.000 Ft-ért ezt a szép kamerát megvettük, és csak köszönni tudom Zubor László vállalkozónak, aki a szerelést és beszerzést és mindent intézett, hogy 100.000 Ft nagyságrenddel hozzájárult munkával, alkatrésszel, egyebekkel ahhoz, hogy ez megvalósuljon” - mondta dr. Mészáros Miklós, területi képviselő.

Először a Újváros tér 4. szám alatt lévő épület homlokzatára helyezték fel a kamerát, de a mozgató motorok zaját fölerősítette a betonház szerkezete, és egy lakói panasz miatt át kellett telepíteni egy másik helyre. Ez a napokban meg is történt, viszont egy újabb műszaki problémával néztek szembe, a megfelelő működés érdekében egy úgynevezett kitartó konzollal kell kiegészíteniük a kamera tartószerelvényét.

„Maga a kamera ugyanúgy, mint a másik két kamara 4K felbontású mozgatható kamera, 360 fokban elforgatható, zoom funkcióval is rendelkezik, illetve éjjellátási képességekkel is bír” - nyilatkozta Oszlánczi Péter, az ÓzdKábel-Net Kft. műszaki vezetője.

A kamera Városi Rendészethez való becsatlakozását a szakemberek optikai összeköttetéssel oldották meg. Az újabb eszköz kihelyezése hatékonyan segíti majd az ő munkájukat is, így járulva hozzá Ózd közbiztonságának növeléséhez.


474_0_t 474_1_t 474_2_t 474_3_t
474_4_t 474_5_t
Vissza