Átalakult csatornák (képgalériával)2018. január 9. (kedd) 19:00 - Városnews/6473_0_300.jpgTöbb ezer helyi és környékbeli családot érintenek az Ózd Kábel Net-nél történt változások. A szolgáltató előfizetői a napokban azt tapasztalhatták, hogy egyes televíziócsatornák eltűntek, vagy más helyre kerültek. A probléma egy egyszerű művelettel orvosolható, a tévé teljes újrahangolásával új csatornákat is találhatunk.

Legtöbbször pontosan tudjuk, melyik csatornára, milyen adót hangoltuk be, és hogy milyen műsort láthatunk majd, ha megnyomjuk a gombot. Az utóbbi napokban azonban sokaknál problémát okozott, hogy kedvenc csatornáit nem, vagy más helyen találta meg. Emiatt többen megkeresték szolgáltatójukat – mondja Oszlánczi Péter, az ózdi kábeltévé társaság műszaki vezetője. Ebben a helyiségben működik az a rendszer, ami a város, és a környező néhány település televízió műsoráért és internet elérhetőségéért felelős. Egyetlen kis zöld dugó körülbelül kétszáz család tévéadását biztosítja. A csatornák újbóli megkeresése, és behangolása ezért több ezer embert érint.

„Jelentős mennyiségű műsornak a felbontása fog javulni, ugyanis több olyan műsor, ami SD volt, az HD formában is elérhető. A sport kedvelők örömére a Spíler TV bekerült, bár jelenleg még SD, de hamarosan HD formátumban lesz elérhető. Jelentősebb változás, hogy a Vivacom csoport megszűnt, és új nevet kapott, a Comedy Central Extra megszűnt, illetve a Viva Tv is, ehelyett a Comedy Central Family került be a kínálatba” - nyilatkozta Oszlánczi Péter, az  Ózd Kábel-Net műszaki vezetője.

Hat parabola antenna már csak biztonsági tartalékként működik, bár hosszú éveken át ezek segítségével volt adás az otthonokban, ma már optikai szálon jut el a jel a háztartásokba. Városunkban 48 optikai csomópont működik. Digitális módon 86 csatorna fogható jelenleg az Ózd Kábel-Net szolgáltatásával, ebből közel 30 HD minőségben érhető el. A készülékek újrahangolásával előkerülhetnek korábban nem fogott adások is, ezért is érdemes mindenkinek átnéznie a csatornáit. Akinek ez egyedül nem megy, kérhet segítséget a kábelszolgáltatótól. Az idei esztendő más változásokat is hozott.

Az internet áfája 2017-ben 27 százalékról 18 százalékra csökkent. Idén viszont még ennél is nagyobb mérséklés történt. Januártól ugyanis tovább, azaz 18-ról 5 százalékra redukálódott az internet-szolgáltatás áfája. A jelenlegi 13 százalékos csökkentés a helyi szolgáltató mintegy ötezer ügyfelét érinti.

Az Ózd Kábel Net-nél már 12 éve lehet előfizetni internetre is. Az érdeklődők jelenleg négy csomagból választhatnak, bár a legolcsóbbat, csak az újonnan csatlakozó ügyfeleik vehetik igénybe.


473_0_t 473_1_t 473_2_t 473_3_t
473_4_t 473_5_t
Vissza