Szikszis sikerek! (képgalériával)2018. január 8. (hétfő) 19:00 - Városnews/6466_0_300.jpgOrszágos hetedik helyezést értek el a szikszis diákok egy pénzügyi versenyen. Ebben a tanévben rendezték meg először a „Zsebpénzügyes” című pénzügyi-gazdasági vetélkedőt, egy követeléskezelő társaság és a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében.

Az októbertől decemberig tartó, három fordulós megmérettetésen az országból összesen 229-en indultak, az ózdi intézményt hárman, vagyis a Demeter Dorottya, Lőrinc Anna, Ribánszky Róbert összetételű csapat képviselte. A fiatalok már az első fordulóból is az előkelő 14. helyen jutottak be az elődöntőbe, ahol egy öt témakörből álló kifejtős feladat várt rájuk, amely szintén remekül sikerült, így bekerültek a 21 csapatot felvonultató országos döntőbe. Itt egy kitalált család pénzügyi helyzetéről szóló esettanulmányt kellett elemezniük a tanulóknak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen megtartott döntőn egy 4 tagból álló zsűri  értékelte az előadásokat. A diákok itt is nagyszerűen szerepeltek, és magabiztosan prezentáltak. A lehetséges 100 pontból, kettő zsűritagtól is 87-et kaptak. A színvonalas döntő, rendkívül erős mezőnyében végül az országos hetedik helyezést sikerült elérnie az ózdi triónak. A diákok a dicséretet mellett értékes ajándékokkal is gazdagodtak. A fiatalok fővárosi szereplése remek példa arra, hogy kitartó munkával el lehet érni a kitűzött célokat.


Képek forrása: facebook

466_0_t 466_1_t 466_2_t 466_3_t
466_4_t

 

 

Vissza