Sportos emlékezés (képgalériával)2018. január 8. (hétfő) 19:00 - Sportnews/6464_0_300.jpgBencze Tamás emlékére rendezett hat csapatos utánpótlás kézilabdatornát az ÓAM-Ózdi KC. A Marosi István Városi Sportcsarnokban a házigazdák mellett a Kazincbarcika, a Kecskeméti Sportiskola, valamint a Salgótarján, az Egri VSI és a Mezőkövesd mérte össze felkészültségét. A 12 éves tehetségek küzdelmét végül a Kecskeméti Sportiskola csapata nyerte meg.

Bencze Tamás tragikus hirtelenséggel, 38 évesen, 2014. májusában hunyt el. Tanítványai, egykori játékostársai, edző kollégái akkor a Városi Sportcsarnok bejáratánál gyújtottak érte gyertyát, az Ózdi Kézilabda Club vezetése pedig utánpótlás torna szervezésével igyekszik örök emléket állítani a fiatal szakvezetőnek.

„A mai Bencze Tamás Emléktornán, amit az U12-es korosztálynak írtunk ki már a sokadik alkalommal, összesen hat csapat fogadta el a meghívást, illetve az ÓAM-Ózdi KC mellett további öt. Az A csoportba került a hazaik mellett a Kazincbarcika és a Kecskemét, a B csoportba pedig az Eger, a Mezőkövesd és a Salgótarján szerepel” - nyilatkozta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A mieink a csoportban könnyű szerrel fölülmúlták a Kazincbarcikát, ám a Kecskemét túl nagy falatnak bizonyult. Ivády Csaba szerint a legfontosabb, hogy a csapat feldolgozza a vereséget. A fiataloknak fel kell készülni azokra az eshetőségekre, ahol erősebb fizikumú ellenféllel találják szembe magukat.

„A mérkőzések során az első meccs gyakorlatilag egy bemelegítés volt a Kazincbarcika ellen, hiszen őket ismerjük és többször is játszottunk már velük az idén. A Kecskemét egy más csapat, magasabb tempóban játszottak, és a mi fiainkat ez sajnos nagyon meglepte. Rá kell jönnünk, hogy mi az a sebesség, ami ebben a korosztályban is szükséges ahhoz, hogy eredményesek legyünk” - mondta Ivády Csaba, az ÓAM-Ózdi KC U12 edzője.

Az ózdiak a bronzmérkőzésen nagyon nagy csatában 22-24 arányban maradtak alul az Egri VSI csapatával szemben, így a mieink a 4. helyen zárták a viadalt. A Bencze Tamás Emléktorna eredményhirdetésekor különdíjakat is kiosztottak a szervezők. A gólkirályi címet a 31 találatot szerző salgótarjáni Burai Bence nyerte el, a legjobb mezőnyjátékosnak a kecskeméti Görög Ádámot, a legjobb kapusnak pedig az egri Mongyi Istvánt választották. A legjobb hazai játékos Szűcs Máté lett.


464_0_t 464_1_t 464_2_t 464_3_t
464_4_t 464_5_t 464_6_t 464_7_t
464_8_t 464_9_t 464_10_t
Vissza