Hatósági intézkedések (képgalériával)2018. január 2. (kedd) 19:00 - Városnews/6450_0_300.jpgKevesebb esethez riasztották a hatóságokat, mint tavaly, de nem telt el haláleset nélkül az év utolsó hete Ózdon. Az Állategészségügyi Telep munkatársaihoz is érkeztek bejelentések elkóborolt ebekről. A megrémült állatok a tűzijátékoktól féltek a legjobban. Városunkban a fel nem használt pirotechnikai eszközöket január ötödikéig veszik vissza.

A 2017-es év utolsó hete sem telt eseménytelenül a rendőrök és a tűzoltók számára. Ugyan a korábbi évekhez képest kevesebb intézkedésre volt szükség, így is számos esethez riasztották a hatóságokat. A rendőrök az egész országban megyénkben voltak legnagyobb számban jelen az utakon, nem maradt el az ilyenkor megszokott szondázás sem, de a baleseteket inkább a rossz látási- és közlekedési viszonyok, mintsem az ittas vezetők okozták.

„A karácsonyi ünnepekre nem az volt jellemző, hogy a gépjárművezetők ittasan közlekedtek. Ott inkább az időjárási viszonyok befolyásolták nagy részben a balesetek bekövetkezését. Elsősorban a rossz látási viszonyoknak, a ködös, párás időnek, időnként az ónos szitálásnak köszönhetően nagyon sok pályaelhagyásos baleset történt, ugye amikor lemegy az útról a gépkocsi és felborul, vagy pedig szilárd tárgynak ütközik. Január elsején intézkedtünk egy esetben ittas járművezetővel szemben” - nyilatkozta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

A gépkocsi sofőrje a buli hevében megfeledkezett arról, hogy italt fogyasztott, illetve érvényes járművezetői engedéllyel sem rendelkezett. A tűzoltókhoz is érkeztek bejelentések, számukra sem telt tétlenül a karácsony és a szilveszter közötti időszak.

„Az év utolsó előtti napján egy családi ház tüzéhez kapott riasztást az Ózdi Tűzoltó-parancsnokság, ahová két gépjármű-fecskendővel, illetve egy vízszállító szerrel vonultak. A helyszínen egy lakóház, illetve egy lakóház több helyisége égett nagy terjedelemben, a tüzet kettő darab ún. tűzoltósugárral eloltották. Az épületből több gázpalackot távolítottak el a kollégák, viszont a helyszínen tartózkodó középkorú férfinek az életét már nem tudták megmenteni, őt holtan találták az épület tűzzel is érintett helyiségében” - mondta Tőkés Tamás, tűzoltóparancsok.

A tűzoltókat ezen kívül egy szén-monoxid mérgezéses esethez hívták ki, amely szerencsésebben végződött. Egy 13 éves fiatalt vittek a mentők megfigyelésre az ózdi kórházba, információink szerint az egész család jól van. Az év utolsó napja természetesen nem múlhatott el tűzijátékozás és petárdázás nélkül, annak ellenére, hogy utóbbi tiltott tevékenység hazánkban. A vásárlók a fel nem használt pirotechnikai eszközöket a szilvesztert követő 5 napon belül kötelesek a forgalmazónak visszaszállítani, aki azt térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszaveszi.


450_0_t 450_1_t 450_2_t 450_3_t
450_4_t 450_5_t 450_6_t 450_7_t
Vissza