Tiszta lappal2018. január 2. (kedd) 19:00 - Aktuálisnews/6449_0_300.jpgA legtöbben jó egészséget várnak 2018-tól. Az új év jó alkalom lehet a rossz szokások elhagyására, az új célok kitűzésére, illetve arra, hogy tiszta lappal indulhassunk. Fogadalmakat nem szívesen teszünk, hiszen a kísértéseknek nehéz ellenállni és csakis magunkat okolhatjuk, ha mégsem vagyunk elég állhatatosak elhatározásainkban. A tervek viszont előre lendíthetnek bennünket minden körülmények között.

Ismét eltelt egy esztendő, új naptári évet kezdtünk. Van amit hátrahagyunk, van amit folytatunk és van, amin változtatni szeretnénk. Az újévi fogadalomtétel sokak szerint felesleges, másoknak viszont erőt és reményt ad az életmódváltásra. Minden azon múlik, hogy meddig tart ki a lelkesedés az elhatározások terén. A kérdés csupán az, hogy vajon mit várunk magunktól és az új esztendőtől, és ér-e ez annyit, hogy fogadalmat is tegyünk érte.

„Amin változtatnék, az a rossz szokásomról való leszokás. Ez pedig a dohányzás” - mondta Polonkai István.

„Le akarok szokni a cigiről, de nem tudok, pedig nagyon szeretnék. Ha egészség és nyugalom van, akkor minden oké. És persze a gyerekeimnek minden jót” - nyilatkozta Sebők Béláné.

„Elhatározásom van, az hogy még szedjem sokáig a levegőt. Hogy mi még a kívánságom? Az, hogy mindenki boldog legyen és mindenkinek sikeres legyen az új év. Ennyi és semmi több” - fogalmazott Lázár Tamás.

Nem kell feltétlenül az új évhez kötni, hogy megfogadjunk valamit. Sokkal inkább azon van a hangsúly, hogy ki is tartsunk elhatározásunk mellett. Kisebb lépésekben, tudatosan előrehaladva jobban megvalósíthatjuk céljainkat, vágyainkat, a sikerélmény pedig további motivációt ad.

Vissza