Újévi baba (képgalériával)2018. január 2. (kedd) 19:00 - Városnews/6448_0_300.jpgKislány lett városunk idei elsőszülött babája. A pici hétfőn éjfél után 19 perccel érkezett meg szüleihez. Melina 48 centiméterrel és 2800 grammal látta meg a napvilágot. Édesanyjával kiváló egészségnek örvendenek, pár nap múlva haza is engedik őket. Szilveszterkor és újévkor rajta kívül még öt kisbaba született az Almási Balogh Pál Kórházban.

Ismét kislány lett Ózd elsőszülött babája. Váradi Melina 2800 grammal és 48 centiméterrel jött a világra január elsején, éjfél után tizenkilenc perccel. Az újdonsült édesanya elmondta, hogy bár még ez az első terhessége, de családja hölgy tagjai rengeteg tapasztalatot osztottak meg vele a szüléssel kapcsolatban. A fiatal hölgyet mégis érte meglepetés, mégpedig az, hogy ő adhatott életet 2018 első, Ózdon született babájának.

„Nekem ő az első gyermekem, első terhességem, már nagyon vártuk. Szilveszterkor indultak meg a fájások, délelőtt tizenegytől éjfélig vajúdtam” - mondta Bogdán Vivien.

Dr. Takács Tibor főorvos már 45 éve praktizál, ezalatt az idő alatt több mint tizenháromezer gyermek születésénél volt jelen, de most először fordult elő, hogy a megye első babáját segíthette világra. Melina komplikáció mentesen, természetes úton született.

„A 19 éves, először terhes hölgyet a délutáni órákban vettük föl magas burokrepedés gyanújával az osztályra, spontán rendeződtek a fájásai, és az éjszakai órákban nulla óra tizenkilenc perckor az újévben spontán hüvelyszülés zajlott le, és egészséges újszülöttnek adott életet” - fogalmazott dr. Takács Tibor, az Almási Balogh Pál Kórház Szülészet és Nőgyógyászati Osztályának főorvosa.

A család az anyuka terhessége alatt már nagyon készült a kicsi jövetelére, így hazaérkezésük után Arlóban minden készen áll a fogadásukra. Könnyebbség volt számukra, hogy a kiságyat örökölték, a babakocsit viszont már meg kellett vásárolniuk. December 31-én és január elsején rajta kívül még öt kisbaba született az Almási Balogh Pál Kórházban. A második Hanna volt, aki egy órával később érkezett meg szüleihez. Érdekesség, hogy őt szintén a városunk melletti településre várják haza.


448_0_t 448_1_t 448_2_t 448_3_t
448_4_t 448_5_t 448_6_t
Vissza