Új esztendő (képgalériával)2018. január 1. (hétfő) 16:38 - Városnews/6447_0_300.jpgEgyütt köszöntötték az új esztendőt az ózdiak a városközponti parkolóban. A városi szilveszterre sokan látogattak ki, hogy közösen búcsúzzanak az óévtől, és ünnepeljék az új esztendőt. A vidám hangulatról lemezlovas gondoskodott, majd polgármesteri köszöntő és látványos tűzijáték is része volt a programnak.

Negyedik alkalommal rendezett az Ózdi Művelődési Intézmények városi szilvesztert, a városközponti parkolóban. A jó hangulatról DJ Dany - L.Lone gondoskodott, aki több zenei korszakból válogatta össze az est slágereit. A hideg, párás idő ellenére is sokan érkeztek a térre, hogy ismerősökkel és ismeretlenekkel közösen lépjenek át a 2018-as esztendőbe. A kései időpont a gyerekek kedvét sem vette el, hiszen vidám öltözetekbe, és trombitát fújva, a felnőttekkel együtt szórakoztak. Pár perccel éjfél előtt Janiczak Dávid lépett a színpadra, aki visszaemlékezett az elmúlt egy esztendőre, és újévi jókívánságait osztotta meg a város lakóival.

„A következő új év mindig lehetőséget ad arra, hogy tiszta lappal kezdjünk. Erre a tiszta lapra pedig mindenki felírhatja azokat a dolgokat, amiket élete napjain eltölt. Így mindenki saját magán múlik az, hogy milyen lesz a következő esztendeje. A mi közös új évünk olyan lesz, amit egymásnak létrehozunk. Én azt kívánom mindenkinek, hogy a következő évben a legfontosabb, hogy teljen egészségben, legyen mindenkinek sok része a boldogságban és legyen sikeres, boldog új esztendeje Ózd város lakosságának” - fogalmazott beszédében Janiczak Dávid, polgármester.

Az egybegyűltek Farkas Péter Barnabás alpolgármesterrel együtt számolták visszafelé a másodperceket. Éjfél után közösen énekelték a magyar és a székely himnuszt. Ezt követően a 2018-as esztendő zenés tűzijátékkal kezdődött. A fényparádé után, retro hangulatban folytatódott tovább a szabadtéri program. A térre látogatók többsége már az előző években is ezen a helyen köszöntötte az új évet.

„Végre nagyon jól érezzünk magunkat, és be is vagyunk rúgva!” - nyilatkozta Kovács Tibor.

Akadt olyan is, aki komoly fogadalmakkal szeretné eltölteni a következő 365 napot.

„Szeretnék felszedni néhány plusz kilót a következő évben. Egészségünkre!” - mondta Vámos János.

Az ózdiak jól szórakoztak idén is a városi szilveszteren. A legtöbben jobb évet kívánnak az előzőnél maguknak és szeretteiknek erre az esztendőre. A megkérdezettek jókívánságai között szerepelt többek között a szeretet és a békesség is.


447_0_t 447_1_t 447_2_t 447_3_t
447_4_t 447_5_t 447_6_t 447_7_t
447_8_t 447_9_t 447_10_t 447_11_t
Vissza