Borlovagok adománya (képgalériával)2017. december 22. (péntek) 19:00 - Városnews/6441_0_300.jpgKarácsonyi adományt nyújtott át az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa Felvidéki Régiójának Ózdi Lovagi Széke a Mozgáskorlátozottak Ózdi Városi Egyesületének. Nagy hagyománya van annak, hogy minden évben, az ünnepek közeledtével egy civil szervezetet vagy családot támogatnak. Taggyűléseiken hangzanak el javaslatok arra, hogy melyik szervezet vagy személy méltó az adományozásra.

Karácsonyi adományt nyújtott át az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa Felvidéki Régiójának Ózdi Lovagi Széke a Mozgáskorlátozottak Ózdi Városi Egyesületének. Nagy hagyománya van annak, hogy minden évben, az ünnepek közeledtével egy civil szervezetet vagy családot támogatnak. Taggyűléseiken hangzanak el javaslatok arra, hogy melyik szervezet vagy személy méltó az adományozásra. Idén úgy határoztak, hogy egy ózdi egyesület kapja a 125 ezer forintos felajánlást. Korábban családok, karitász szervezet és szociális otthon is szerepelt a kiválasztottak listáján. December 27-én 10 órától egyébként a borlovagok János-napi borszentelést is tartanak az az ózdi evangélikus templomban. Magyarországon már a 15. század végén meghonosodott ez a hagyomány, ami a karácsonyi ünnepkör részévé vált. A rendezvényre a bortermelők és kedvelők elhozhatják kedvenc nedűiket, amelyeket megáldathatnak és utána családjuk körében fogyaszthatják el.

„Idén a Mozgáskorlátozottak Ózdi Városi Egyesületét szemeltük ki támogatottként. Ezzel a kis pénzbeli adománnyal, amit a tagok adtak össze szeretnénk segíteni az egyesület működését, céljainak a megvalósulását. Hagyományaink a lovagi eszmékből fakadnak, hiszen az alapszabályunkban benne van, hogy adakozás, jótékonykodás, egymás segítése, amelyek méltán mutatnak vissza a dicső múltra” - fogalmazott Fürjes Pál, régióvezető.


441_0_t 441_1_t 441_2_t 441_3_t
441_4_t 441_5_t 441_6_t
Vissza