Közös ügy (képgalériával)2017. december 22. (péntek) 19:00 - Városnews/6440_0_300.jpgSzázötvenezer forintból bővülhetett az Ózdi Mentőállomás eszközparkja. Az összeget városunk acélipari cége biztosította részükre, amelyből sürgősségi ollókat, lámpákat és lázmérőket tudtak vásárolni. A vállalat már több éve segíti az ózdi mentősök munkáját és karácsony közeledtével még fontosabbnak érezték, hogy segítséget nyújtsanak nekik. A kellékek tovább javítják a betegellátás színvonalát.

Az utóbbi időszakban az Ózdi Mentőállomás jármű és eszközparkját az Országos Mentőszolgálatnak, valamint városunk önkormányzatának köszönhetően is sikerült bővíteni. Azonban ezek a tárgyak a folyamatos használat során elromlanak, a pótlását viszont nem mindig tudja megoldani a mentőszolgálat, hiszen nekik is végesek az anyagi korlátaik, így sokszor csak alapítványi támogatásokból tudják a cserét finanszírozni. A városunkban működő acélipari cég képviselőjét Lőw Gábort, Dovala Attila az Ózdi Mentőállomás vezetője kereste fel korábban azzal a kéréssel, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek nekik olyan dolgokat vásárolni, amelyek nagyon hasznosak az ellátás kapcsán. A vállalat vezetői fontosnak tartják, hogy részt vegyenek a közéletben. A mentőállomással is több éve működnek együtt és kisebb-nagyobb összeggel mindig igyekeznek támogatni munkájukat.

„Most újfent az ünnep, a szeretet alkalmából is úgy gondoltuk, hogy egy jelentősebb összeggel segítjük a munkájukat. A Max Aicher vállaltcsoport mindig is fontosnak tartja azt, hogy közvetlen a munkánkat segítő egységeket támogassuk. A mentők ezek közé tartoznak, akiknek a munkája biztonságot ad számunkra. Kisebb sérülések mindig vannak, hiszen egy veszélyes üzemrészről van szó. Ők mindig gyorsan a helyszínen vannak, és igyekeznek segíteni nekünk” - mondta Lőw Gábor, az ÓAM Kft. marketing vezetője.

Így sikerült sürgősségi ollókat és tölthető tartós elemlámpákat vásárolniuk. Mivel utóbbiakat viszonylag jó áron szerezték be, még két darab lázmérőt is tudtak venni a kocsikba. Az eszközöket a mentőállomás dolgozói rögtön birtokba is vették. Örültek a felajánlásnak, de azt remélik, hogy minél kevesebbszer kell majd használniuk.

„A sürgősségi olló arra való, hogy a súlyos sérülteknek a ruháját levágjuk minél gyorsabban, ez egy hagyományos ollóval nem fog működni. Ez az olló ez elég nehéz, visz mindenféle anyagot: motoros ruhát, bőrt, csizmát és a hagyományos ruházatot is le tudjuk vele vágni: farmert, nagykabátot, mindent. Tehát gyorsan tudunk akár vénát biztosítani, akár sérülést keresni a betegeken. Az összeg az százötvenezer forint volt, ezt sikerült ezekre a célokra fordítani” - nyilatkozta Dovala Attila, az Ózdi Mentőállomás vezetője.

További terveik is vannak. A jövőben például egy babát is szeretnének vásárolni, amely segítségével a mentőállomás dolgozói kisebb csoportokat tanítanának meg az újraélesztésre, vagyis közintézményekben és gyárakban is szeretnének oktatást tartani.


440_0_t 440_1_t 440_2_t 440_3_t
440_4_t 440_5_t
Vissza