Vasváros karácsony (képgalériával)2017. december 22. (péntek) 19:00 - Városnews/6437_0_300.jpgA Vasvár Úti Általános Iskola diákjai adtak karácsonyi koncertet az Ózdi Evangélikus Templomban. A már hagyománynak számító eseményt másodjára rendezték meg a templomban, ahol a hideg ellenére szép számmal gyűlt össze a hallgatóság. Az ünnepi műsorra versekkel, valamint hangszeres produkcióval is készültek a gyerekek.

Az Ózdi Evangélikus Templomban gyűltek össze kicsik és nagyok, hogy meghallgassák a Vasvár Úti Általános Iskola diákjainak karácsonyi koncertjét. Az intézmény saját maga választotta a helyszínt, hiszen ebben a környezetben új értelmet nyernek az ünnepi dalok. Tóth Melinda evangélikus lelkész nyitotta meg a rendezvényt, aki megköszönte, hogy a tanulók ezzel is meghittebbé varázsolják a készülődés időszakát.

„Nagyon örülök, hogy az evangélikus templomban lesz ez a karácsonyi koncert. Annak pedig külön örülök, hogy gyerekek, ifjak énekelnek, mert valójában a karácsonyi énekeket, ha biblikus vagyok, akkor az angyalok zengtek karácsonykor Jézus születésénél, olvassuk a Szentírásban, és az ő hangjuk majd úgy gondolom, hogy visszaidézi nekünk azt a szent és drága pillanatot, hogy Jézus Krisztus megszületett, és ujjongunk, örülünk, mert ez a megváltásunknak a drága pillanata” - fogalmazott Tóth Melinda, evangélikus lelkész.

A diákokat Hamvas Rita készítette fel, akik számos karácsonyi énekkel lepték meg a közönséget. A koncert szavalattal indult, majd gyönyörű hegedűszót hallhattak az egybegyűltek. Az intézményben már évek óta hagyománynak számít, hogy karácsonyi koncertet szerveznek. Második éve, hogy a rendezvényt külső helyszínen tartják, most az evangélikus templom adott helyet az eseménynek. A diákok mindig örömmel és hatalmas lelkesedéssel vetik bele magukat a felkészülésbe.

„Alaposan készülnek, mivel évek óta csinálják, tehát vannak olyan számok, amelyek állandóan szerepelnek a programon és természetesen vannak újak is. És egész év folyamán készülnek. Tehát sokkal szélesebb a repertoár, mint amit ma itt hallani fogunk” - mondta Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója.

Az ötödik,hetedik évfolyamos diákok klasszikus karácsonyi dalokat adtak elő, így is készítve saját és hallgatóságuk lelkét a közelgő ünnepre.


437_0_t 437_1_t 437_2_t 437_3_t
437_4_t 437_5_t 437_6_t 437_7_t
437_8_t 437_9_t 437_10_t 437_11_t
437_12_t
Vissza