Karácsonyi roham (képgalériával)2017. december 21. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6435_0_300.jpgLázasan készülnek városunk lakói is a közelgő ünnepre. A piacon széles fenyőfa kínálat várja a vásárlókat, mindenki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő darabot. Az üzletek is felkészülten állják a rohamot, hiszen az utolsó napokban is nagy az érdeklődés a legkelendőbb ajándékok iránt.

Széles fajta- és méretbeli választékkal találkozhatnak azok, aki a Városi Piacon szerzik be a közelgő ünnep legfőbb díszét, vagyis a fenyőfát. Idén nagyon kevés a lucfenyő, éppen ezért is drágult meg az ára. A legkelendőbb fajta most az ezüst, de sokan keresik a magasabb árkategóriás nordmann fenyőt is. A kivágott fák mellett a földlabdás fenyők népszerűsége is nő, ezeket főleg a családi házban élők részesítik előnyben. A kereskedők sok éves tapasztalata az, hogy a családok többsége az utolsó hétre hagyja a favásárlást. Elsődleges szempont a méret, a tömöttség és a tartósság. Ez utóbbi terén a fekete fenyő vezeti a mezőnyt, viszont egyre kevesebben keresik ezt a fajtát.

„Az elmúlt hetekben is voltak vásárlók, de inkább tegnap indult be a kereslet. Nekünk nordmann fenyőnk van, de volt ezüst is, viszont az már elfogyott. Változóak az igények, van aki a kicsit keresi, van aki a két méteren felülit” - mondta Oláhné Bálint Zsuzsa, kereskedő.

Ha már meg van a fa, akkor az sem mindegy, hogy mi kerül majd alá. El kell dönteni, hogy személyre szabott, vagy közkedvelt ajándékot válasszunk. A könyv az egyik legkelendőbb árucikk karácsony tájékán. Városunk egyetlen könyvesboltjában is érzékelhető a megnövekedett forgalom, ilyenkor jobban fogynak a nagy alapú albumok és a sikerkiadványokat is többen keresik.

„Magyarországon 7-8 ezer könyv jelenik meg egy évben. De az igazi sikerkönyveket a kiadók is év végére tartogatják. Ennek mi is nagyon örülünk, mert ilyenkor a vevők is a legjobb, legsikeresebb könyveket szeretnék megvenni, éppen ezért forgalom szempontjából a karácsony nagyon kiugró” - nyilatkozta Kondás Vilmos, a Géniusz Könyváruház tulajdonosa.

Ugyancsak ranglistavezető a karácsonyi ajándékok listáján a gyerekjáték. Az ilyen termékeket árusító üzletek forgalma is megnő decemberben. A választékot igyekeznek a felmerülő igényekhez igazítani.

„Sokféle életkorú gyermek van és a játékok választéka is óriási, de tudunk mindenben segíteni. Ilyenkor társasjátékok, az elemes játékok és a babák évről évre mind-mind kedveltek” - mondta Papp T. Miklós, a Peppi Játékbolt üzletvezetője.

Már csak pár napunk maradt arra, hogy beszerezzük a szeretteinknek szánt ajándékokat és az ünnepi menü hozzávalóit. De a karácsonyi rohanásban sem szabad megfeledkezni arról, hogy az együtt töltött idő a legszebb ajándék.


435_0_t 435_1_t 435_2_t 435_3_t
435_4_t 435_5_t 435_6_t 435_7_t
435_8_t 435_9_t 435_10_t 435_11_t
435_12_t 435_13_t 435_14_t
Vissza