Idén utoljára (képgalériával)2017. december 21. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/6433_0_300.jpgAz önkormányzat idei költségvetésének módosításáról, a hulladékgazdálkodási rendelet változásáról, új térfigyelő kamera helyének kijelöléséről és egy sportlétesítmény fejlesztésre elnyert pályázathoz szükséges megállapodásról döntött egyebek mellett ma Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Az idei utolsó ülés végén 14 orvos kapott címzetes főorvosi címet.

A szeptemberi módosítást követően került ismét terítékre az idei költségvetés. Ezt a kiadási oldalon bekövetkezett átcsoportosítások és az államháztartásból származó bevételek alakulása is indokolta, most már jól látható például a helyi adókból származó jelentős bevételkiesés. A Fidesz-KDNP frakció, ahogyan korábban, most sem tudta támogatni a rendeletmódosítást, nem tartották azt megfelelően előkészítettnek. Fürjes Pál képviselőben több kérdés is felmerült az előterjesztés tartalmi részének vizsgálatakor, nem egyező költségvetési sorokat vélt felfedezni, s ahogyan fogalmazott „talált a városnak 113 milliót”. Apróbb tételeket, így pl. függönyvásárlást, óvodai karácsonyi ajándékozást is szóvá tett, felszólalásához Obbágy Csaba képviselő is csatlakozott és a „szaloncukor osztogatást” ő is kampánytevékenységnek ítélte. Utóbbi képviselő a pénzügyi támogatás kapcsán a térfigyelő kamerarendszer működésére is rákérdezett, amire pozitív választ is kapott. Elhangzott, hogy a napokban is sikerült a térfigyelő rendszer segítségével bűncselekményt felderíteni.

Janiczak Dávid polgármester a felvetett kérdésekre válaszolva azt mondta, jó lenne, ha tényleg talált pénz lenne a 113 millió, ami benne volt a költségvetésben. Az óvodai karácsonyi ünnepségek látogatásával kapcsolatban pedig hangsúlyozta, hogy a jelenlegi városvezetés az előző években is megajándékozta a gyermekeket jól láthatóan eredetileg is, nemcsak a kampányban, ahogyan ezt a Fidesz képviselője teszi pár hónapja. Végül kilenc igen, négy nem és egy tartózkodás mellett módosították az idei költségvetést.

Napirendre került a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet módosítása is. Ezt a tevékenységet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi a jövőben. Több fontos változás is életbe lép. Évente két alakalommal lesz például lehetőség lomtalanításra az ingatlanhasználó kérésére. Ehhez igénybejelentést kell benyújtani, s csak az veheti igénybe, aki díjfizetési kötelezettségének eleget tett.

„Változás az is, hogy két kilogrammal többet rakhatunk bele a 120 literes gyűjtőedénybe, és az ingatlanhasználó negyedévente 250 kg mennyiségű hulladékot helyezhet el a hulladékudvarban díjmentesen, a lakcímkártya bemutatásával. A szelektíven gyűjtött üveg hulladék elhelyezésére is lehetőség nyílik a szelektív gyűjtőkben” - mondta Fidrus Péter, alpolgármester.

Egy új térfigyelő kamera kerül ki az Újváros téri orvosi rendelő homlokzatára. Többféle lakossági panasz és szabálytalan parkolás indokolta, hogy dr. Mészáros Miklós képviselői keretének terhére kezdeményezte az eszköz beszerzését, amit Zubor László térítésmentesen helyez el, és üzemel be az épületen.

Mint az ingatlan tulajdonosa, hozzájárult az önkormányzat, hogy az Ózdi Sport- és Élményközpont megvalósíthassa a már megnyert, 10 millió forintos pályázatát a Fidler SE közreműködésével az ózdi úszósport fejlődése érdekében. Az uszoda startkészülékekkel, kondicionáló berendezésekkel, sporteszközökkel és két darab vízforgató szivattyúval gazdagodik majd a jövőben.

A képviselőtestület mai ülése díszoklevelek átadásával zárult.

„Önök több, mint 20 éve folyamatos szolgálatában állnak a lakosságnak az egészségügy tekintetében, ami nagyon megtisztelő a mi számunkra. A képviselő-testület legutóbbi ülésén arról határozott, hogy címzetes főorvosi címet adományoz önöknek” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

14 orvos jogosult ezentúl a címzetes főorvosi cím használatára a jogszabályi lehetőségnek megfelelően. A háziorvosok közül Nagymarcziné dr. Eiben Judit, Dr. Al Mohamed Hamdo Moussa, dr. Nagy László, dr. Lengyel Elemér, dr. Vincze Zsolt, dr. Balogh Lenke és dr. Mészáros Miklós vehette át az oklevelet Janiczak Dávid polgármestertől. A gyermekorvosok közül dr. Kecskés Ibolya, dr. Soós Ágnes, dr. Hübner Gabriella, dr. Lukács Annamária és dr. Csízi Zoltán, a fogorvosok közül pedig dr. Takács Ilona és dr. Koós István lett címzetes főorvos. A ceremónia végén a képviselő-testület tagjai valamennyien gratuláltak a cím használatára jogosult szakembereknek.


433_0_t 433_1_t 433_2_t 433_3_t
433_4_t 433_5_t 433_6_t 433_7_t
433_8_t 433_9_t 433_10_t 433_11_t
433_12_t 433_13_t 433_14_t 433_15_t
433_16_t 433_17_t 433_18_t 433_19_t
433_20_t 433_21_t 433_22_t 433_23_t
433_24_t 433_25_t 433_26_t 433_27_t
433_28_t
Vissza