Karácsonyi koncert (képgalériával)2017. december 21. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/6432_0_300.jpgMeghitt karácsonyi koncerttel zárta első félévét a zeneiskola. Az intézmény sikeres időszakot tudhat maga mögött, hiszen az új tanszakok bevezetése mellett lehetőségük nyílt hangszervásárlásra is. Az évbúcsúztató koncerten olyan produkciókat is láthatott a publikum, amelyekben a pedagógusok tanítványaikkal közösen léptek fel.

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Ózdi Erkel Ferenc Tagintézményének életében hosszú évekre visszanyúló hagyománya van a karácsonyi hangversenynek. Az ünnep jegyében karácsonyi dalokkal, klasszikus és könnyed dallamokkal fogadták a közelgő karácsonyt az Olvasó Adorján Lajos termében. A rendezvényen együtt álltak színpadra a zeneiskola növendékei és tanárai, felvonultatva az intézményben tanulható valamennyi hangszert. A zeneiskola diákjai eredményes féléven vannak túl.

„Sikeresnek mondhatom az évet. Új hangszereket sikerült beszerezni. Egyrészt az ütősöknek, másrészt pedig a vonós, gitáros tanszakok részére. Én úgy érzem, hogy felszálló ágban van a zeneiskola. Sokat tudunk fejlődni, úgyhogy sikeres volt ez a félév. Remélem, hogy az év hátralevő részében is így lesz” - nyilatkozta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagiskola intézményvezetője.

Az első félév megkezdése előtt még nem lehetett tudni, milyen sikere lesz a meghirdetett új szakoknak, de a jelentkezők száma felülmúlta az előzetes várakozást. Jelenleg összesen 304 tanuló fejleszti művészeti tudását a tagintézményben. Több olyan növendék is van, akik már elvégezték a zeneiskolát, de a műfaj szeretete miatt, továbbra is aktív tagjai a remek közösségnek, és szívesen mutatják be munkájuk és fejlődésük gyümölcsét.

„Többet fejlődtem, mivel több új dolgot is meg tudtam tanulni a hangszeremen. Így már magabiztosabban zenélek” - mondta Révész Patrícia.

Minden tanuló sokat fejlődött az elmúlt félévben. Tavasszal több versenyre is készülnek a diákok. Az ütőhangszeresek a sok fellépés mellett egy országos megmérettetésre is készülnek, amely tavasszal lesz Győrben.


432_0_t 432_1_t 432_2_t 432_3_t
432_4_t 432_5_t 432_6_t 432_7_t
432_8_t
Vissza