Táncos évzárás (képgalériával)2017. december 20. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6425_0_300.jpgElső alkalommal mutatkoztak be nagyközönség előtt a zeneiskola tánctagozatának növendékei. A tanszak tavaly indult be, idén szeptembertől pedig új lendületet kapott az oktatás. A fiatalok több tánc alaplépéseit is megismerték az elmúlt néhány hónap során, az iskola vezetősége pedig úgy látta, hogy ideje bemutatni nyilvános fórumon is ezt a tudást.

Összehangolt lépések, ütemtartás, izguló gyerekek és talán még náluk is jobban izguló szülők. A zeneiskola tánctagozatos növendékeinek produkcióját egy évzáró bemutató keretében tekinthették meg az érdeklődők a Kaszinóban. Ez volt az első ilyen nagyobb alkalom, amióta beindult az intézményben a művészeti oktatásnak ezen formája.

„Nagy sikert aratott a tánc bevezetése. Megmondom őszintén, hogy tavaly még egy kicsit féltem tőle, hiszen gyér volt az érdeklődés. Meg kellett a város lakóinak és a szülőknek is ismerni ezt a lehetőséget, hiszen korábban ilyen még nem volt. Idén kezd kiteljesedni a táncoktatás, egyre többen jelentkeznek és már majdnem megtelt a csoport, de persze még jöhetnek gyerekek” - mondta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagiskola intézményvezetője.

Az intézményvezető meglátása szerint jövőre el kell gondolkozni a tánckapacitás bővítésén, esetleg újabb csoport indításán. A zeneiskolának évente több alkalommal is van növendék hangversenye és szeretnék, ha rendszeres időközönként a táncos gyerekek is megmutathatnák tudásukat.

„Társas táncot tanulhatnak, standard és latin amerikai táncokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. 10-12 fővel indult a csoport szeptember közepén, decemberre 17-en lettünk. Nagyon örülök, hogy folyamatosan gyarapodik a csoportlétszám és remélem, hogy még többen leszünk” - nyilatkozta Szinyei Edina, táncpedagógus.

A tanév végére is terveznek a mostanihoz hasonló bemutatót, és gyakoribbá tennék az ilyen alkalmakat. Ez azért is fontos, mert a szülők felmérhetik, hol tart gyermekük táncos előmenetele, a fiatalok pedig megszokják, hogy milyen érzés kiállni a nagyközönség elé.

„Nekem ez nagyon nagy élmény és lehetőség, mert imádok táncolni, ez a mindenem” - fogalmazott Veres Blanka.

A gyerekek három koreográfiát mutattak be, majd a végén ráadást is adtak, ugyanis a szülők kérésére megismételték az egyik produkciót. A táncpedagógus is büszkén tekintett tanítványaira, akik hónapok óta készültek erre az alkalomra, hogy karácsony előtt táncukkal örvendeztessék meg a közönséget.


425_0_t 425_1_t 425_2_t 425_3_t
425_4_t 425_5_t
Vissza