Karácsonyra hangolódva (képgalériával)2017. december 16. (szombat) 13:49 - Városnews/6413_0_300.jpgKarácsonyi dallamok, lila hagymás zsíros kenyér, forró tea, szaloncukor, zenés gyermekműsor. Meghitt pillanatoknak lehettek részesei, akik tegnap délután kilátogattak Táblába. A településrészen már közel tíz éves hagyománya van a rendezvénynek, amelynek keretében most is feldíszítették a Mindenki Karácsonyfáját. A közös ünneplést az Apáczai Csere János Általános Iskola gyermekeinek műsora színesítette. Csutor László szerint fontosak az ilyen közösség összekovácsoló programok.

A településrészen élők idén is közösen ünnepelték a karácsony közeledtét, amely már több éves múltra tekint vissza a peremkerületben. A program most is a Tábla Fejlesztéséért Alapítvány lelkes tagjainak segítségével valósulhatott meg. Az összetartozás érzését erősítő rendezvényt Csutor László nyitotta meg, a meghívott vendégek részéről pedig Riz Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket az ünnep jegyében. A terület képviselője fontosnak tartja, hogy a mindennapi rohanásban időt szakítsanak egymásra, és a gondokat feledve összegyűljenek a főtéren, és átadják magukat az ünnep hangulatának.

„Nyolc, kilenc éve sikerül megismételnünk ezt a nagyon szép ünnepet, a karácsony várót, persze még nincs karácsony, de mivel az iskolások most még szerepelnek az iskolában, és most van olyan összetartó erő bennünk, hogy ezt a műsort ilyen színvonalasan elő tudják adni, ezért úgy gondoltuk, hogy karácsony előtt tartjuk meg  ezt a műsort. A fenyőfánk is ma lett feldíszítve, nagyon szép lett, ők készítették hozzá az összes díszt. Kaptunk egy nagyon szép fenyőfát Táblából, ezt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai, és az itt élő lakosok segítségével sikerült elhelyeznünk” - mondta Csutor László, területi képviselő.

A műsorról ebben az évben is az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói gondoskodtak. A fiatalok egy zenés színdarab formájában elevenítették fel a kis Jézus születését. Szabó Józsefné, az intézmény igazgatója szerint nagy öröm mind a nevelők, mind a fiatalok számára a készülődés. A diákok szívesen tanulják a szerepeket, a nevelők pedig jól tudják ösztönözni őket erre.

„Valójában nekünk ez már egy nagyon régi hagyomány, hogy karácsony előtt ilyen szeretet projektet valósítunk meg, ennek egyik állomásaként a Mindenki Karácsonyára készülünk a gyerekekkel. Természetesen egy kicsit másképpen, mint a benti előadásra, hiszen az interaktív és könnyű azzá tenni mert megvan a felszereltségünk hozzá. Itt kint azonban kicsit nyitottabbá, kicsit aktívabbá próbáljuk tenni a közönség számára is” - fogalmazott Szabó Józsefné, az Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

A terület képviselője csokival és egyéb édességgel köszönte meg az intézmény közreműködését. Az időjárás is kedvezett a rendezvénynek, hiszen csak a műsor végén kezdett el szemerkélni az eső. A kilátogatók a hideg idő ellenére is jól érezték magukat a közösségi programon.

„Nagyon szép volt a műsor, nekem nagyon tetszett. Ez a véleményem. A forralt bor is nagyon finom” - nyilatkozta Jánosi József.

A rendezvényről ezúttal sem hiányzott a lila hagymás zsíros kenyér, amelyet az érdeklődők baráti hangulatú beszélgetés közben fogyasztottak el. Ilyenkor mindig ünnepi díszbe öltöztetik a játszótér mellett felállított karácsonyfát, amelyet ezúttal egy, itt a Hunyadi utcában élő hölgy Közantal Lajosné ajánlott fel mindenki örömére.


413_0_t 413_1_t 413_2_t 413_3_t
413_4_t 413_5_t 413_6_t 413_7_t
413_8_t 413_9_t 413_10_t 413_11_t
413_12_t 413_13_t 413_14_t 413_15_t
413_16_t
Vissza