Lezárult program (képgalériával)2017. december 14. (csütörtök) 19:00 - Egészségnews/6406_0_300.jpgVégéhez ért az Almási Balogh Pál Kórház munkatársai által szervezett szülésre felkészítő tanfolyam. Az öt alkalomból álló előadássorozat célja az volt, hogy a leendő anyukák ismereteket szerezhessenek a szüléssel és a kórházi körülményekkel kapcsolatosan. A tanfolyam ingyenes volt, a huszonnegyedik terhességi hetüket betöltött kismamák vehettek részt rajta. Ma nemcsak az érintettek, hanem hozzátartozóik is látogatást tehettek a szülőszobán és az osztályon is.

Az Almási Balogh Pál Kórház életében ez a program már több éves múltra tekint vissza, amelyben az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, szülész-nőgyógyász szakorvos, szülésznő, védőnők, csecsemő és gyermekápoló, mentős és dietetikus is segítik a szülészet főnővérét. A kórházban évente háromszor-négyszer indítanak ilyen tanfolyamokat. A program még azoknak is hasznos lehet, akik már túl vannak egy gyermekáldáson.

„A kismama torna az nagyon jó volt, ezért tudom ajánlani mindenkinek, minden alkalmon részt vettem, mert úgy gondolom tényleg hasznos. Most a szülőszoba bejárása történik, ez azért van, hogy ne idegen környezetbe jöjjünk, hanem tudjuk, hogy melyik helyiségben mi fog történni, ez is hasznos, ezért ezt is javaslom mindenkinek” - nyilatkozta Talján Melinda.

A leendő anyukák a kurzus során többek közt elsajátíthatták a babamasszázs alapjait, kismama tornán is részt vehettek, ma délután pedig kísérőikkel közösen tekinthettek be a Szülészet és Nőgyógyászati Osztály mindennapjaiba. Először dr. Fábián Imre főorvos tartott előadást. A szakember részletes felvilágosítást adott a szülőszobai akut történésekkel kapcsolatban, vagyis a császármetszés témáját járta körbe.

„A mai nap tapasztalataira alapozva, azt tudom elmondani, hogy nem nagyon kérdeznek a leendő anyukák. Ma sem volt egy kérdés sem. Az emberek nem szeretnek kérdezni, ezért én mindig szoktam mondani, hogy akár írásban és telefonon is feltehetik ezeket. Ha mégis adódik kérdés az a szülészeti fájdalomcsillapítással kapcsolatos” - mondta dr. Fábián Imre, az Almási Balogh Pál Kórház Szülészet és Nőgyógyászati Osztályának főorvosa.

Az előadás után Nagy-Kismarciné Gulyás Margit, az osztály főnővére kalauzolta el az érdeklődőket a folyamat egyes állomásaira. A gyermek születése a legfontosabb pillanat egy nő életében, ezért fontos, hogy kellően felkészüljön, és mindent megtegyen azért, hogy egész életre szóló, meghatározó élményhez segítse magát és babáját is. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a leendő anyukák a szülés körüli időszakban otthon érezzék magukat. Ez a tanfolyam is ahhoz járult hozzá, hogy megfelelően felkészítse őket az előttük álló különleges és az egész életüket meghatározó eseményre.


406_0_t 406_1_t 406_2_t 406_3_t
406_4_t 406_5_t 406_6_t
Vissza