Legjobbak között (képgalériával)2017. december 14. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/6402_0_300.jpgKét ózdi iskola is előkelő helyen végzett a 2016/2017. évi Diákolimpiai megmérettetésben. A Bolyky Tamás Általános Iskola 2014-ig sorozatban háromszor lett a megye legjobbja, 2015-ös harmadik helyük után, tavaly és most is az élen zártak. Az Újváros téri oktatási intézmény az elmúlt három évben a második helyen végzett, és idén is ezüst éremmel büszkélkedhetnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület vezetői közel negyven éve jutalmazzák meg megyénk legjobbjait. A szervezet minden év végén megrendezi ünnepi gyűlését Miskolcon, ahol az előző tanév sportos értékelése is megtörténik. A tanács tagjai a megyei és országos Diákolimpiákon elért eredmények után járó pontok alapján rangsorolják az iskolákat, különböző kategóriákban.

A Bolyky Tamás Általános Iskola a nagy létszámúak között, vagyis az 500 és 799 főt számláló általános iskolák versenyében ismét az élen zárt.

„Elsősorban a kézilabda, majd az atlétika és az úszás, ezek voltak azok a sportágak, amelyeknek köszönhetően most sikeresen szerepeltünk, de már kezd feljönni a kosárlabda, illetve a judo is” - nyilatkozta Kovács Ottó, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója.

Mivel az intézmény már több éve a legjobbak közt van jelen, ezért az iskola tornatermének falán is elhelyezték az ezt jelképező ötödik csillagot, de motivációként a bolykys magyar válogatott fiatalok fotója is odakerült. Az ide járó diákok nagyon sok megyei és országos versenyre eljutottak, és ehhez az eredményhez az is hozzájárult, hogy a gyerekeknek több sportágban is volt lehetőségük elindulni. Koós Réka szerint ezek a megmérettetések többről szólnak mint sport, hiszen az ilyen alkalmakon rengeteg ismerőst szereznek, olyanokat is, akik később is segítségükre lehetnek jövőjüket illetően.

„Nemcsak városi és térségi, hanem már mondhatjuk, hogy országos szinten is kiemelkedünk. Főleg kézilabdában, egyébként én is kézilabdázok nyolc éve, de jártam már atlétika és futóversenyeken is. Atlétikából éppen októberben jártunk egy országos versenyen, ahol kislabdadobásban a nyolcadik helyet szereztük meg” - mondta Koós Réka, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Az Újváros Téri Általános Iskola a közepes létszámú iskolák között a második helyen végzett. Ők is hosszú évek óta az élmezőnyben foglalnak helyet.

„Mi azért igyekeztünk. Elsősorban a torna hozta a legtöbb pontszámot, de a kézilabda az úszás, az atlétika és a játékos sportverseny is hozzátett. Nagyon nagy könnyebbség az új tornaterem, ami a régi mellett most már megosztja a felkészülést, így párhuzamosan is lehet különböző sportágakra felkészülni” - fogalmazott Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A Megyeháza dísztermében megrendezett diáksport gálán az intézmények igazgatói és testnevelői közösen vették át az elismeréseket, amelyeket Török Dezső a Diáksport Tanács elnöke, valamint Viszlai István, a szövetség titkára adott át a helyezetteknek. A két intézmény a sportos megmérettetéseken figyelemre méltó teljesítményt produkál szinte minden évben, az iskolaigazgatók, pedagógusok és a gyerekek is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezeket az eredményeket a jövőben is elérjék. Fő céljuk pedig, hogy túlszárnyalják magukat és persze mindenki mást is.


Képek forrása: Kulcs Magazin

402_0_t 402_1_t 402_2_t 402_3_t
402_4_t 402_5_t 402_6_t 402_7_t
402_8_t 402_9_t 402_10_t 402_11_t
402_12_t 402_13_t 402_14_t 402_15_t

 

Vissza