Hálaadás és áldás (képgalériával)2017. december 13. (szerda) 19:00 - Egyháznews/6398_0_300.jpgHálaadó szentmisével és az épület megáldásával ünnepelték a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai és pedagógusai az intézményhez tartozó Bem úti létesítmény felújítását. Az energetikai korszerűsítés a nyáron zajlott le, így a diákok szeptemberben már modernebb körülmények között kezdhették a tanévet.

A nyáron energetikai korszerűsítésen esett át a II. János Pál Katolikus Általános Iskola Bem úti épülete. Akkor az intézmény nyílászáróit, radiátorait cseréltek le, illetve külső hőszigetelésen is átesett a ház. Most ennek megkoronázásaként, hálaadó szentmisét rendeztek az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban, amelyet dr. Ternyák Csaba, egri érsek celebrált. Összegyűltek az iskola diákjai és pedagógusai, más egyházi fenntartású intézmények képviselői és a városvezetés is, hogy közösen élhessék meg ezeket az ünnepi pillanatokat. A mise után Kocska Ágnes igazgató mondott beszédet, majd a tanulók verses-zenés produkcióval kedveskedtek a jelenlévőknek.

A jelenlévők elénekelték közösen a Himnuszt, majd átvonultak a felújított intézmény elé. Az egri érsek itt áldotta meg az iskola épületét.

„Áldd meg ezt az épületet, és áldd meg mindazokat, akik áldozatukkal és munkájukkal felújították ezt az iskolaépületet. Add, hogy sohase haljon ki szívükből az önzetlen felebaráti szeretet és áldozatkészség, ne feledkezzél el jóságukról, és egykor kapják meg jutalmukat nálad, az örök üdvösség honában. Áldd meg mindazokat, akik itt tanítanak és tanulnak, segítségért hozzád folyamodnak, hogy mindig megnyerjék az óhajtott támogatást, általad, aki az atyával és a szentlélekkel élsz, és uralkodol mindörökkön örökké. Ámen” - fogalmazott dr. Ternyák Csaba, egri érsek.

Az iskola megszentelése után az igazgató körbevezette a vendégeket a megújult tantermekben. Az érsek örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ez az iskola is, mint a többi, szülői döntések eredményeként került az egyház fenntartása alá. Elmondása szerint az egyház mindig feladatának érezte, hogy részt vegyen az új generációk nevelésében, az életre való felkészítésében. Ennek szellemében már Ő sem először jár városunkban, Kocska Ágnes igazgató mindig szeretettel és tisztelettel fogadja az egyházatyát.

„Az öröm tetején a legnagyobb öröm, hogy ez most már második alkalom volt három éven belül, hiszen a tavalyi évben a Bem út 8. szám alatti székhelyünket, most pedig a mi kedves Bartók épületünket is sikerült megszépíteni és megújítani, és érsek atya áldásával pedig nagyon öröm a szívünkben, hogy a gyerekeink megújult környezetben, megszépült környezetben, egészséges környezetben tanulhatnak” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az iskola valóban üdítő látványt nyújt a belépőknek, a diákok is sokkal nagyobb kedvvel vethetik bele magukat a tanulásba az intézmény falai között. A létesítmény megtekintése után a vendégek egy közös, ünnepi ebéden vettek részt.


398_0_t 398_1_t 398_2_t 398_3_t
398_4_t 398_5_t 398_6_t 398_7_t
398_8_t 398_9_t 398_10_t 398_11_t
398_12_t 398_13_t 398_14_t 398_15_t
398_16_t 398_17_t 398_18_t 398_19_t
398_20_t
Vissza