Egyházi gondolatok (képgalériával)2017. december 11. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/6387_0_300.jpgHatalmas érdeklődés fogadta Böjte Csaba atya ózdi látogatását. A Dévai Szent Ferenc nevét viselő gyermekmentő alapítványt létrehozó ferences rendi szerzetes az Ív úti templomban tartott szentmisét a híveknek. Egyházi gondolatait a közelgő ünnepek jegyében osztotta meg hallgatóságával.

Teljesen megteltek a padsorok az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Templomban vasárnap délelőtt. A misét megelőzően az arlói Szent Ferenc Kisnővérei közösség tagjainak éneke csendült fel, majd meggyújtották az adventi koszorú reményt jelképező, második lila gyertyáját. Ezt követően Mischinger Ferenc plébános köszöntötte a híveket és a hozzájuk érkező ferences rendi szerzetest Böjte Csaba atyát.

„Az Isten dicsősége az Ő személyén keresztül is megnyilvánul, és azok a betlehemi fények, melyeket nemsokára ünneplünk, az több mint 2000 gyermek szemében az Ő közvetítése által fel tud ragyogni. Annak az örömnek, amit az Isten elhoz hozzánk, annak jó eszköze Csaba testvér, aki arra bátorít minket, hogy gyújtsuk majd fel szívünkben is a betlehem lángját” - fogalmazott Mischinger Ferenc, plébános.

Böjte Csaba az útra kelés és az elindulás fontosságáról szóló gondolataival vezette fel a szentmisét. A célok kitűzése az advent időszakában is meghatározó lehet, és a bűnbánat gyakorlása megmutathatja a helyes irányt. Az evangélium felolvasása után prédikációjában Böjte Csaba arról beszélt, hogyan élte meg Boldogságos Szűz Mária az advent szent ünnepét. Ő is útra kelt, hogy az életet szolgálja, és cselekedete példa lehet a ma embere számára is. Szavaival ráirányította a hívek figyelmét a pozitív életszemlélet fontosságára is.

„Milyen egyszerű lenne így prédikálni, hogy gyertek testvéreim, boruljunk egymás vállára és zokogjunk, mert ezt az élet nem egy habos torta, nem fenékig tejfel, sírdogáljunk hát. Így kész is lenne a prédikáció. De nem erről szól a Szentírás, hanem arról, hogy magasztalja lelkem az én Uramat, és ujjong, énekel Mária is. Jókedvű és vidám, tele van optimizmussal. Milyen jó lenne, ha mi keresztények adventben magunkra öltenénk, a jókedv, az öröm, a vidámság ruháját” - mondta Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes.

Böjte Csaba atya elmesélte az általa létrehozott szeretetotthon történetét és példákat hozott fel saját környezetéből, amelyek tanulságát párhuzamba állította a Szentírás tartalmával. Arra buzdította továbbá a híveket, hogy tudjanak örülni, merjék felvállalni és kimutatni azt a hétköznapokban is, mert csak így lehet teljes az élet. Böjte Csaba atya prédikációját teljes terjedelmében az Ózdi Városi Televízió Háttér című magazinjának december 21-i adásában tekinthetik meg.


387_0_t 387_1_t 387_2_t 387_3_t
387_4_t 387_5_t 387_6_t 387_7_t
387_8_t 387_9_t 387_10_t 387_12_t
387_13_t
Vissza