Tető a várakozóknak (képgalériával)2017. december 7. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6372_0_300.jpgElőtetőért indított aláírásgyűjtést egy egykori képviselő. Célja az, hogy akik az Újváros Téri Általános Iskolából hordják az ebédet, komfortosabban érezhessék magukat várakozás közben. Az ügyben érintett intézmények nem zárkóznak el a megoldás elől, sőt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény már korábban is tett intézkedéseket a várakozók biztonsága érdekében.

A városvezetéshez fordult egy neve elhallgatását kérő egykori képviselő, aki aláírásgyűjtést indított egy előtető felszerelésének érdekében. Az ívet közel hatvanan ellátták kézjegyükkel, ők mindannyian az Újváros Téri Általános Iskola konyhájából hordják az ebédet. A szociális étkeztetésben résztvevők legfőbb problémája az, hogy csapadékos időjárás esetén, amikor hosszú sor alakul ki a várakozókból, nem védi őket semmi az időjárás viszontagságaitól.

„Hát annyiból jobb, hogy ha nagy havazás van, valami mégis legyen felettünk. Mert sokszor elég hosszú sor áll, van olykor-olykor, mikor összegyűlünk 50-60 fő, és az időbe telik. És a legtöbb ilyen, ebédet vivő már eléggé vén. Úgyhogy nem szívesen áznak, hogyha esik, zuhog az eső, nem szívesen fagyoskodnak, hogyha tél van” - mondta Hevesi Imre.

Az ügyben több intézmény, az önkormányzat, az Újváros Téri Általános Iskola, valamint az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is érintett. Az önkormányzat már keresi a megoldást, az egyeztetések zajlanak.

„Lakossági megkeresés történt, hogy az Újváros Téri Általános Iskolából, ahonnan közétkeztetés történik, tehát azok a lakosok, akik onnan hordják az ebédet, hosszú sorokban várakoznak, és eközben az időjárás viszontagságainak vannak kitéve, és ezért egy több mint 60 aláírással rendelkező levéllel kerestek meg, hogy próbáljunk segíteni ezen a problémán. Következő lépésként – én úgy gondolnám, hogy – meg kell keresni a fenntartót, hiszen az Újváros Téri Általános Iskolának a fenntartója nem az önkormányzat” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az ÓVI már korábban is tett intézkedéseket arra vonatkozóan, hogy akik az ebédet onnan hordják, könnyebben és biztonságosabban tudják megközelíteni a helyszínt. Tavaly kiszélesítették a járdát, valamint felvezető korlátot helyeztek a lépcső mellé. Az előtető kérdésére az egyeztetések, illetve a szóbeli és írásbeli megállapodások után tehetnek pontot az érintett intézmények.


372_0_t 372_1_t 372_2_t 372_3_t
372_4_t 372_5_t 372_6_t 372_7_t
372_8_t 372_9_t
Vissza