Városi szóbeszéd2017. december 7. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6371_0_300.jpgSzóbeszéd ütötte fel a fejét azzal kapcsolatban, hogy a városvezetés egy győri cég kezébe kívánja adni az Ózdi Távhő Kft-t. A Fidesz-KDNP frakció aggodalmának adott hangot, ugyanis szerintük felelőtlen döntést hozott az önkormányzat. Janiczak Dávid ezzel szemben arról számolt be, hogy egyáltalán nincs szándékukban ilyen jellegű átszervezés.

A Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3. számú választókerülete a közösségi médiában három kérdést intézett Janiczak Dávid felé. Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP ózdi frakciója nevében aggodalmát fejezte ki, mert úgy véli, hogy az átszervezésekkel olyan változások folytatódnának a városban, amelyek egyáltalán nem szolgálják a helyi emberek érdekeit.

„Újra megpróbálják a Távhőt eladni, értékesíteni, vagy bérbe adni, amit úgy ítélünk meg, hogy nem elegendő biztonságot ad a város több mint felének téli fűtésére, és nem biztosítja a munkahelyek megtartását sem. Igaz, hogy némi kis haszon érdekében a városvezetés úgy gondolja, hogy rövid távon jót tesz ezzel, felhívnám a figyelmet arra, hogy sok-sok veszélye van ennek az üzletnek. Ezzel az akcióval egy újabb lépés történne, hogy a közszolgáltatók eltűnjenek a városból. Egy idegen más városban lévő szolgáltató pedig az ózdi munkahelyeket nem fogja megtartani” - mondta Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A városvezetés értetlenül állt a hozzájuk címzett állítások előtt. Janiczak Dávid igen aggasztónak tartja a kialakult helyzetet, és megkéri politikai ellenfeleit, hogy tartózkodjanak az olyan álhírek terjesztésétől, amivel embereket sodornak kétségbeesésbe.

„Egészen elképesztő, ami a héten történt. Én a közösségi médiából értesültem arról, hogy a Fidesz tőlem kérdezi, hogy tényleg el akarjuk-e adni a Távhőt, majd tényként állítva pár gondolattal ennek a veszélyeire hívja fel a figyelmet. Azóta tudomást szereztem arról is, hogy a cég dolgozóinak az ügyvezető tartott egy értekezletet, amiben arról tájékoztatta őket, hogy a Távhőt el akarja adni a városvezetés. Ennek semmilyen valóságalapja nincsen. Egészen megdöbbentő, hogy alaptalan dolgokat tudnak kitalálni a kampányban, ami azért is vészjósló, mert emberi életekkel játszanak. Olyan embereket sodortak a kétségbe, akiknek a megélhetése függ attól, hogy a munkahelyüknek mi lesz a további sorsa. Még egyszer leszögezem, hogy nincsen ilyen gondolata a városvezetésnek, hogy eladná a Távhőt” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A társaság jelenleg több mint 18 000 felhasználóval van kapcsolatban, ami a város lakosságának 30-35%-át teszi ki. A cég gazdasági és pénzügyi helyzete stabil, bevételeiből önállóan gazdálkodik, önkormányzati és egyéb támogatásra nem szorul, hitelállománya nincs. A témáról még több információt az Ózdi Városi Televízió Háttér című műsorában hallhatnak.

Vissza