Roma Mikulás (képgalériával)2017. december 6. (szerda) 19:00 - Városnews/6367_0_300.jpgHátrányos helyzetű kisiskolásokat ajándékozott meg az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Mikulása. A Civil Ház színpadán versekkel, dalokkal és táncokkal színesítették a fiatalok a hagyománnyá vált programot. A szervezők még további 250 csomagot szállítottak ki nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek számára.

Hátrányos helyzetű gyerekeknek rendezett Mikulás ünnepséget az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Civil Házban. A meghívott vendégnek az Árpád Vezér Általános Iskola diákjai varázsolták a színpadra a Mikulás várás és karácsony hangulatát. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 13 évvel ezelőtt határozta el, hogy a nehezebb körülmények közt élő gyerekeknek kedveskednek ebből az alkalomból. Programjuk keretében még további 250 csomagot osztanak szét a városban a rászoruló családok közt.

„A kisebbségi önkormányzat nagyon fontosnak tartja ezt a rendezvényt, hiszen halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek jönnek el a Mikulás ünnepségünkre. Talán ez az egyetlen csomag, amit kapnak a fiatalok” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az eseményen már hagyomány, hogy minden évben más iskola diákjai készítik el az ünnepi műsort. A nézőtéren a város hét általános iskolájából érkeztek tanulók, és közel 300 jó tanulmányi eredménnyel rendelkező gyermek élvezhette a produkciót. A negyedórás rendezvényen gyerekdalokkal, versekkel és táncokkal idézték meg az ünnep hangulatát.

„Nagyon jó volt. Izgatott voltam, mert sokat készültünk erre a műsorra. Nehéz volt előadni ezt a produkciót, és néha elrontottuk, de a végére jól sikerült” - nyilatkozta Góré Gyula Rikárdó.

Több területi képviselő és városunk polgármestere is támogatta a roma Mikulás munkáját. A rendezvényen Farkas Péter Barnabás alpolgármester is megtisztelte a gyermekek előadását, és a színpadi műsor után az önkormányzat képviselői is segítettek a Télapónak szétosztani az ajándékcsomagokat. Az ünnepségről senki sem távozott üres kézzel.


367_0_t 367_1_t 367_2_t 367_3_t
367_4_t 367_5_t 367_6_t
Vissza