Zsákok és plüssök (képgalériával)2017. december 6. (szerda) 19:00 - Városnews/6366_0_300.jpgA somsályi óvodába is megérkezett a Télapó. A gyerekek manó jelmezbe öltözve köszöntötték a nagyszakállú öreget, aki krampuszai segítségével rengeteg csomagot ajándékozott nekik. A „Dobj egy macit!” akcióban összegyűjtött plüssállatok egy része is szerető gazdára talált az ovisoknál.

Izgatottan várták a Mikulást az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda Somsályi Tagóvodájának apróságai. A fehér szakállú öreg teli zsákkal érkezett meg az ovisokhoz, akik manó jelmezbe bújva, tánccal, verssel és énekléssel köszöntötték a rég nem látott ismerőst. A Télapó nagyon meghatódott a kicsik műsorától és megígértette velük, hogy ezentúl is jó gyerekek lesznek, megeszik az ebédet és a tízórait, és az óvónéniknek is szót fogadnak.

„Azt is ígérték, hogy otthon engedelmeskednek a szülőknek, az utcán nem hányják szét a szemetet, az nagyon fontos, köszönnek a felnőtteknek. A boltban nem sírnak, nem kiabálnak, hanem édesanyjuknak engedelmeskednek. Nem akarnak mindent megvenni egyszerre, csak annyit, amit az édesanyjuk erszénye tud segíteni nekik. Hogyha ezeket az ígéreteket teljesítik, akkor jövőre megint eljövök” - mondta a Télapó.

A hatalmas piros zsákból aztán előkerültek a Mikulás-csomagok. Minden gyerek egyenként járult a Télapó elé, aki két zsákocskával is megajándékozta őket. Az Ózdi Kézilabda Club tagjai is most vitték el a „Dobj egy macit!” akció során összegyűjtött plüssjátékok egy részét az óvodásoknak, akik nem tudták titkolni örömüket, és azonnal birtokba vették az ajándékokat.

„Harmadik esztendeje hirdeti meg az Ózdi Kézilabda Club a „Dobj egy macit!” elnevezésű akciót, mindig az ünnep közeledtével egy hazai mérkőzésen. Jelen esetben a Békés elleni múlt szombati mérkőzésre tettük közzé a felhívást. Nagyon sokan jöttek a meccsre, szerencsére a csapat is nyert, és rengeteg plüssállat gyűlt össze, amit a szünetben kellett a pályára dobni. A klub utánpótlás-játékosai pedig ezeket összeszedték, összegyűjtötték. Rekord mennyiségű, hét zsáknyi plüssállat gyűlt össze” - nyilatkozta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

Ezekből a játékokból a város számos óvodájába jutott. A rendezvényre a terület képviselője, egyben alpolgármesterünk, Fidrus Péter is ellátogatott, aki végig mosolyogva figyelte a gyerekek produkcióját. Köszönettel illette azokat, akik ha csak egy kis csomaggal is, de hozzájárultak az apróságok boldogságához.

„Nagyon szépen köszönjük az Ózdi KC-nak, hogy megajándékozta a gyerekeket ezekkel a plüssállatokkal, illetve szeretném megköszönni a Tradíció és Haladás Alapítványnak, hogy egy-egy mikulás-csomaggal hozzájárult az ünnepséghez, illetve Acsai László vállalkozónak, aki szintén egy-egy mikulás-csomaggal meglepte a somsályi gyerekeket” - fogalmazott Fidrus Péter, alpolgármester, területi képviselő.

A kicsik mellett az óvónők is kaptak ajándékot a Télapótól. Velük is megígértette, hogy jók lesznek és legjobb tudásuk szerint nevelik majd a gyerekeket.


366_0_t 366_1_t 366_2_t 366_3_t
366_4_t 366_5_t 366_6_t 366_7_t
366_8_t 366_9_t 366_10_t 366_11_t
366_12_t 366_13_t 366_14_t
Vissza