Ovis ünnep (képgalériával)2017. december 6. (szerda) 19:00 - Városnews/6365_0_300.jpgMikulásváró délelőttöt tartottak a Katona József Úti Óvodában. Az ünnepi program során vendégművészek szórakoztatták a kicsiket, majd megérkezett hozzájuk a várva várt vendég. Az óvoda vezetősége nemcsak a gyerekek örömére gondolt, szívükön viselik a rászoruló családok támogatását is. Új kezdeményezésük is őket célozza meg.

Gyermekkacajtól volt hangos a Katona József Úti Óvoda. Az intézményben nagy hagyománya van az ilyenkor szokásos télapóváró ünnepségnek, amely idén a miskolci Diri-Dongó Együttes műsorával indult. A gyerekek szívesen kapcsolódtak be az énekekbe, aktív részesei voltak az előadásnak. Idén a 48-as úti gyógypedagógiai iskola tanulóit is meghívták az ünnepségre, csakúgy mint a kisebbségi önkormányzat elnökét, valamint Zsuponyó Anett területi képviselőt is. Az óvoda vezetősége nemcsak a hozzájuk járó apróságoknak szeretett volna örömet szerezni, hanem a rászoruló családoknak is. Éppen ezért az ünnepek közeledtével egy új kezdeményezésben is belevágtak.

„Szeretnénk segíteni minden rászorulónak, és itt az óvodában nagy szeretettel várunk mindenféle adományt. Főként felnőtteknek, gyerekeknek való ruházatot, játékokat és könyveket, amelyeket december 18-ig nyitvatartási időben lehet behozni hozzánk. Intézményünk ezeket nagy szeretettel továbbítja a Családsegítő Szolgálat munkatársainak, akik eljuttatják a rászoruló családokhoz” - nyilatkozta Juhász Tamásné, a Katona József Úti Óvoda óvodavezetője.

Amíg a gyerekek önfeledten szórakoztak, megérkezett a várva várt vendég is, aki az ablakon kopogtatott be hozzájuk. Az ovisok érdeklődve hallgatták a Mikulást, aki elmondta, hogy egész évben figyelte őket. Mivel mindenki jól viselkedett, ügyesen elpakolták a játékokat, illetve szót fogadtak az óvónéniknek, ezért ajándékcsomaggal jutalmazta meg a gyerekeket. Az óvodások idén is nagyon készülnek a nagyszakállú öreg úr fogadására.

„Szerintem jó kislány voltam, nem aludtam otthon, de ez nem baj. Egyet gondoltam, és elaludtam” - mondta Elek Odett.

A gyerekek közös verseléssel, ünnepi dalokkal kedveskedtek a messziről érkezett vendégének, aki mindenkit megdicsért a szép produkcióért cserébe. A kicsiknek nagy élményt jelentett a Mikulással való találkozás és örömmel bontogatták ki az ajándékcsomagokat.


365_0_t 365_1_t 365_2_t 365_3_t
365_4_t 365_5_t 365_6_t 365_7_t
365_8_t 365_9_t 365_10_t 365_11_t
365_12_t 365_13_t
Vissza