Felsőoktatási lehetőségek (képgalériával)2017. december 5. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/6364_0_300.jpgElső alkalommal szerveztek pályaorientációs napot a JAG-ban. A rendezvény célja, hogy a diákok közelebbről is megismerhessék az egyes felsőoktatási intézmények által kínált lehetőségeket. A programon többek közt a Miskolci Egyetem képviselői mellett a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulói is segítettek a fiataloknak a pályaválasztásban.

Több száz középiskolás diák érdeklődött a felsőoktatás iránt a József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban. Az intézményben már korábban is tartottak kisebb előadásokat a különböző egyetemek képviselői, de az intézmény vezetői úgy gondolták átláthatóbb a fiatalok számára, ha egy helyen, egy időben kapnak részletes tájékoztatást a lehetőségekről.

„Nyilván ez a 12. évfolyamos diákoknak jelen pillanatban nagyon aktuális, hiszen néhány héten belül dönteniük kell, hogy merre indulnak tovább és milyen egyetemre, vagy főiskolára adják be a jelentkezési lapjukat. De itt voltak az alsóbb évfolyamokból is a tanulók, hiszen személy szerint úgy gondolom nem árt időben tájékozódni arról, hogy milyen lehetőségek vannak, illetve hogyan kellene felkészülni a négy gimnáziumi év alatt arra, hogy sikeres egyetemi, főiskolai pályát fussanak be” - mondta Tuza Ottó, a József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója.

A tanulók forgószínpadszerűen járták a kijelölt tantermekben lévő előadásokat. Az iskola tornatermében a Miskolci Egyetem szakemberei, illetve a helyi felsőoktatás képviselői tartottak prezentációt a diákoknak. Szabó Dániel 11. évfolyamos tanuló a jövőben mérnökinformatikus szeretne lenni, és számára nagy segítség ez a rendezvény.

„Betekintést nyerhetünk az iskolákba és a kollégiumi életbe és rendszerébe, illetve az órák menetébe is, valamint számos érdekes információt is kapunk. Ez segít abban, hogy hova mehetünk továbbtanulni, és hogy biztosak vagyunk-e a kitűzött célunkban. Szeretni fogjuk vagy sem” - nyilatkozta Szabó Dániel, tanuló.

A diákok nyolc különböző egyetem és felsőoktatási intézmény kínálatát ismerhették meg a nap folyamán. A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulói bemutatták az érdeklődő fiataloknak, hogyan kell szabályszerűen használni a bilincset, illetve az Ózdi Városi Televízió szerkesztője is felpróbálhatta egy rohamosztagos rendőr technikai felszerelését. Vincze Bence tavaly végzett az ózdi gimnáziumban, és most visszatért segíteni egykori diáktársainak a pályaválasztásban.

„Azért választottam a rendőri hivatást, mert változatos. Mindig új lehetőségeket nyújt, illetve biztos megélhetést is egyben” - fogalmazott Vincze Bence.
 
Ezen a programon a Munkaügyi Központ képviselői is segítették a diákokat a számukra megfelelő iskola kiválasztásában. Az intézmény szeretné a jövőben is folytatni ezt a programját.


364_0_t 364_1_t 364_2_t 364_3_t
364_4_t 364_5_t 364_6_t 364_7_t
Vissza