Közösségi édességgyűjtés (képgalériával)2017. december 4. (hétfő) 19:00 - Városnews/6358_0_300.jpgA miskolci megyei kórház Gyermekrehabilitációs Osztály mozgássérült ápoltjainak szervezett édességgyűjtést egy ózdi anyuka. Az akciót az egyik legnagyobb közösségi oldalon indította el, két nap alatt több mint százezer forint értékű adomány gyűlt össze. A gyerekek az ötletgazda és a hozzá csatlakozó nemes szívű adományozók jóvoltából kapták meg a nassolnivalókat.

Az ózdi édesanya, Szabó Buri Zsóka lánya egy sportsérülést követően került a miskolci Gyermekrehabilitációs Központba. A kórházban azt tapasztalta, hogy az ott lévő gyerekek legnagyobb része mozgássérült, ők a hétvégéket és az ünnepnapokat is bent töltik szerető család nélkül. Így jutott eszébe az ötlet, hogy a közeledő Mikulásra és karácsonyra való tekintettel édességgyűjtést szervezzen nekik. A közösségi oldalon indult kezdeményezésre nagyon sok ózdi megmozdult, így járulva hozzá a magánakcióhoz.

„Nagyon sok olyan, nevelőotthonban élő kisgyerek tölti itt a mindennapjait, akár éveken keresztül, aki a kórház rehabilitációs osztálya, valamint a nevelőotthon között ingázik. Nekik nincs, aki csokit hozzon, és édességeket vegyen. És úgy gondoltam, hogy ha sok jó ember összefog, akkor megédesíthetjük ezeknek a gyerekeknek a kórházi kezelés időtartamát. Nagyon büszke vagyok az ózdiakra, hiszen egy hívó szóra, két nap alatt körülbelül százezer forint értékű csokoládé, nassolnivaló, chips gyűlt össze” - mondta Szabó Buri Zsóka.

A jótékonykodásba az Ózdi Városi Televízió is bekapcsolódott, a szerkesztőség tagjai is összegyűjtöttek egy doboznyi édességet a gyerekeknek. Zsóka az ajándékokat a fogyatékossággal élő emberek világnapján vitte el az ápoltaknak. Az osztályon rengeteg állami gondozott és súlyos mozgásszervi rendellenességgel élő gyerek tölti mindennapjait.

„Nagyon örültünk ennek az adománynak. A mai napon délután a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen is vendégül láttuk ezeket a gyerekeket, itt is kaptak ajándékot, de az ilyen váratlan ajándékoknak még jobban örülünk. Nagyon-nagyon szépen köszönjük a segítőknek, a felajánlóknak, jó helyre kerültek ezek az adományok” - fogalmazott Dudás Károlyné, a Gyermekrehabilitációs Osztály főnővére.

A gyerekek nagyon örültek az ajándéknak, és jószívűségüket mutatja, hogy egymás között is úgy osztják el az édességeket, hogy abból mindenkinek jusson.

„Tetszik meg nagyon örülünk neki. Örülünk neki, mást nem tudok mondani. Egyék meg a kicsik, meg mi is eszünk belőle néha-néha, de örülünk neki” - nyilatkozta Samu Dominik.

A több kartonnyi nassolnivalóból és gyümölcsből nemcsak Mikulásra, hanem karácsonyra is jut majd a gyerekeknek.


358_0_t 358_1_t 358_2_t 358_3_t
358_4_t
Vissza