A hit gyertyája (képgalériával)2017. december 4. (hétfő) 10:23 - Városnews/6356_0_300.jpgMeggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján. Az önkormányzat által szervezett program célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, és lehetőséget teremtsen Ózd lakóinak közösen ünnepelni ebben az időszakban. Az első gyertyagyújtás csupán a kezdete volt a négy vasárnapot felölelő rendezvénysorozatnak.

Felnőttekkel és gyerekekkel telt meg vasárnap délután a Városház tér. Az időjárás pedig még meghittebbé tette a várokozást, hiszen fehérbe borult településünk. A közös ünnepváró eseményt immár negyedik alkalommal szervezte meg városunk önkormányzata, és az érdeklődők létszáma is arra utalt, hogy az ózdiaknak igényük van az ilyen alkalmakra. A város polgármestere Janiczak Dávid egy kedves történetet mesélt el, valamint a hit, a remény és a szeretet fontosságáról is beszélt.

„Most az első adventi vasárnapon, az adventi koszorún a hitet jelképező gyertyát gyújtottuk meg. Szükségünk van a sziklaszilárd hitre, hiszen ez az ami minket az életünk útján végig vezet majd. Ez segít hozzá ahhoz is, hogy a szeretetet kiteljesítsük egymás között. Úgy a rokonságban, a családi körben, mint a kisebb közösségekben, s ez által felmelegítsük embertársaink szívét” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az adventi gyertyagyújtáson közreműködtek az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának gyermekei is, akiknek ez volt az első szereplésük. A fiatalok az óvoda tehetséggondozó néptánc műhelyének aktív résztvevői. A kicsik ünnepekhez tartozó népi játékokkal és dalokkal kedveskedtek hallgatóságuknak. Ezt követően Tóth Melinda evangélikus lelkész is megosztotta gondolatait az egybegyűltekkel.

„Öröm nélkül az életünk nagyon sivár. Egy születésnapra készülünk lélekben, testben, és külső formában. Csodálatos ajándék, hogy ha az embernek megadatik, hogy tud valakinek örülni, valamint meglátja az életben az igazi értéket, és ezt az örömöt a másik számára tovább adja” - mondta Tóth Melinda, evangélikus lelkész.

Az első gyertyát jelképező fáklya meggyújtása után a II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulóinak műsora zárta a programot. December 10-én, azaz bronzvasárnap különböző helyi fellépők is színesítik majd a rendezvényt. Közös karácsonyfa díszítéssel, élő Betlehemmel és adventi, valamint régiségvásárral is várják a Városház térre kilátogatókat.


356_0_t 356_1_t 356_2_t 356_3_t
356_4_t 356_5_t 356_6_t 356_7_t
356_8_t 356_9_t 356_10_t 356_11_t
356_12_t 356_13_t
Vissza