Nemes ügy (képgalériával)2017. december 1. (péntek) 19:00 - Városnews/6353_0_300.jpgKöszönetnyilvánításukat fejezték ki városunk polgárainak a Peter Cerny Alapítvány munkatársai. A lelkes adományozók az egyik töltőállomás törzsvásárlói kártyájáról pontokat ajánlhattak fel az alapítvány részére a beteg koraszülöttek gyógyításának érdekében. Ózd kiemelkedően teljesített a nemes ügyért folytatott kampány során, másodikok lettünk a legtöbb pontot összegyűjtő települések között.

Városunk egyik töltőállomásán törzsvásárlói kártyán lévő pontokkal, vagy éppen tankolással lehetett értékes forintokkal hozzájárulni a koraszülötteket támogató Peter Cerny Alapítvány munkájához. Az ózdiak kiemelkedően teljesítettek ebben a tekintetben és ezt ma személyesen is megköszönték az alapítvány munkatársai. Janiczak Dávid polgármester és Farkas Péter Barnabás alpolgármester a Városházán fogadta őket, valamint a szóban forgó töltőállomás üzemeltetőjét és vezetőjét. Dr. Somogyvári Zsolt az alapítvány szakmai vezetője másodmagával érkezett, és röviden ismertették szervezetük tevékenységét. Hazánkban évente mintegy kilencezer koraszülött jön világra. A Peter Cerny Alapítvány közel három évtizedes magyarországi működése során mintegy 68 000 újszülött mentésében vett részt. A vendégek bekeretezett díszoklevelet adtak át a városvezetőknek, így mondtak köszönetet azoknak az ózdiaknak, akik támogatták a nemes ügyet. Hasonló elismerést vehettek át a töltőállomás munkatársai is, akik ezzel kiérdemelték az alapítvány tiszteletbeli tagja címet is.

A beszélgetés az Városháza hátsó udvarán folytatódott, ide parkolt le ugyanis az a speciálisan felszerelt mentő, amellyel a vendégek Ózdra érkeztek. A jármű oldalán mosolygós koraszülött baba képe látható, belül pedig a legmodernebb felszerelés. A Cerny Alapítvány munkatársai elmondták, hogy a mentőautó egy mozgó intenzív osztálynak felel meg, s mindezt be is mutatták ismertetőjük során.

„Hihetetlen örömmel töltött el minket, hogy a közép-magyarországi részt ellátva ez a régió magaslott ki legjobban a támogatással, és ránk esett a választásuk. Úgy látjuk, hogy egyre inkább érzékeny a társadalom a koraszülöttek ügyére” - mondta dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője.

A támogatásoknak köszönhetően egy olyan lélegeztetőgép-kiegészítőt tudnak majd megvásárolni, amely segítségével jelentősen javulhat a koraszülött babák életesélye.

„A köszönet az ózdiaknak szólt, mi mindössze a képviseletüket betöltve vettük át ezt az elismerést. Újabb büszkeséggel tölt el minket, hogy Ózd neve országos szinten is előre került, hiszen másodikok voltunk a támogatók között, ahol a legtöbb pont gyűlt össze a mentésre, így ezúton is köszönjük a lakosságnak az alapítvány támogatását” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az alapítvány munkatársai ellátogattak a töltőállomásra is, ahol gratuláltak az ott dolgozóknak a szép teljesítményhez, hiszen valójában ők voltak azok, akik folyamatosan felhívták a hozzájuk betérők figyelmét az akció fontosságára.

„Nagyra értékeltük a lakosok segítő szándékát és azt láttuk a kasszáknál is, hogy nem is volt talán olyan ember, aki ne ajánlott volna fel pontot a gyűjtőkártyájáról. Szívesen adtak és ez példaértékű volt” - nyilatkozta Hajdú Béla, töltőállomás üzemeltető.

A társadalmi felelősségvállalás ügye az olajipari vállalt számára is nagyon fontos. A kezdetektől számos formában támogatják a Peter Cerny Alapítvány működését. Jelenleg ők biztosítják az üzemanyagot az összes mentőautójukba, amelyek éves szinten közel kétszázezer kilométert tesznek meg.


353_0_t 353_1_t 353_2_t 353_3_t
353_4_t 353_5_t 353_6_t 353_7_t
353_8_t 353_9_t 353_10_t 353_11_t
353_12_t 353_13_t 353_14_t 353_15_t
353_16_t 353_17_t 353_18_t 353_19_t
353_20_t 353_21_t 353_22_t 353_23_t
Vissza