Téli üzem (képgalériával)2017. december 1. (péntek) 19:00 - Városnews/6351_0_300.jpgKészen állnak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény gépei a téli időszakra. Ma városunk vezetői a cég telephelyén tekintették meg azokat az eszközöket, amelyekkel a cég munkatársai az évszak legbarátságtalanabb napjain is biztosítják a gondtalan közlekedést a városban. Ebben az évben bővült a géppark, és egy tájékoztató is elkészült a járművek útvonalával kapcsolatban.

Tegnap már havazott városunkban is, így idén már a gépszemle előtt is bizonyítottak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkagépei. Ózd Város Képviselő-testülete pont ma fogadta el azt a javaslatot amelyben a téli üzemeltetési terv elkészítését helyezték kilátásba. Janiczak Dávid, városunk polgármestere elmondta, hogy ebben az évben már a lakosok tájékoztatása is nagymértékben javul.

„A városüzemeltetés bemutatta nekünk a megújult gépparkját. Ebben az esztendőben több eszközzel tudnak nekivágni az utak tisztításának, és várható idén még egy gép, ami az ózdi utak takarításában fog részt venni. Emellett nagyon fontos, hogy elkészült egy tájékoztató a lakosság számára ami bemutatja, hogy ezek a gépek milyen útvonalakon közlekednek majd hóhelyzet esetén, és melyek azok az utak ahová először ki kell érkezniük. Így mindenki tud majd rá számítani, hogy az ő otthona elé mikor érkezik meg a hótúró” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény idén bővítette járműparkját: sikerült egy új hótúrót és egy kisebb gépet is beszerezniük. A nagy géppel a főútvonalakat tisztítják, míg a kisebb járművel a járdák és közterületek takarítása valósulhat meg. Az év más időszakaiban a tolólapátot kaszára cserélik és a fűnyírásban vehet részt a munkagép.

„Jelenleg négy szóró berendezéssel és tolólappal felszerelt teherautónk van. A nyáron sikerült egy új Scania típusú gépet vennünk, amely főleg a buszútvonalak tehermentesítésében fog közreműködni. A négy gép jelenleg működik a múlt éjszaka már kipróbáltuk ugye őket a havazás miatt. Voltak kisebb fennakadások, de ezeket sikerült elhárítani. Sóval és szóróanyaggal szintén el vagyunk látva” - nyilatkozta Dubovinszky László, az ÓVI műszaki vezetője.

Az új hótúró tisztán sóval szórja a főbb útvonalakat, a többi gép pedig só és sóder keverékével akadályozza meg a kisebb utcák csúszóssá válását. Mindkét anyagból bőséges tartalékkal rendelkezik az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, hisz sóból kétszáz, sóderből pedig háromszáz tonna van készleten, amennyiben az előre betárolt mennyiség elfogy, két napon belül bármikor tudják pótolni azt.


351_0_t 351_1_t 351_2_t 351_3_t
351_4_t 351_5_t 351_6_t 351_7_t
351_8_t 351_9_t 351_10_t 351_11_t
Vissza