Első hangverseny (képgalériával)2017. december 1. (péntek) 19:00 - Kultúranews/6349_0_300.jpgA tanév első hangversenyén mutatkoztak be a zeneiskola növendékei. Az Erkel Ferenc Tagintézmény életében kiemelten fontosak az ilyen alkalmak, amikor a diákok nagyobb közönség előtt adhatnak számot tudásukról, zenei előmenetelükről. A koncerten olyan produkciókat is láthatott a publikum, amelyekben a pedagógusok tanítványaikkal közösen léptek fel.

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola, ózdi Erkel Ferenc Tagintézménynek az életében hosszú évekre visszanyúló hagyománya van a növendék hangversenyeknek. Az idei tanévben ez volt az első ilyen jellegű fellépésük a tanulóknak, de a városban több helyen is rendeztek kisebb koncertet. Az Olvasó Adorján Lajos termében megtartott rendezvény sok érdeklődőt vonzott, főként szülők és diáktársak ültek a hallgatóság soraiban. Ez az alkalom a bemutatkozásra és az elmúlt időszakban tanultak prezentálására ad lehetőséget, valamint ezzel tapasztalatot is szereznek a tanulók.

„Egyformán fontos ez a koncert a szülők és a gyerekek számára is, mert a fiataloknak rutint szereznek és szokják a színpadot. Kicsit dicsekedhetnek és bemutathatják az eddig szerzett tudományukat. A tanulók élményt és még nagyobb lelkesedést szereznek ezzel a zenetanuláshoz. A szülőknek pedig azért fontos, mert látják mennyit fejlődött a gyermeke, és hogy érdemes a zeneiskolában is folytatni a tanulmányaikat, illetve megéri az időt és energiát rááldozni erre” - mondta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagintézmény tagintézmény-vezetője.

A hangversenyen zongora, szintetizátor, hegedű, nagybőgő, gitár, fuvola, valamint több ütőshangszer is megszólalt. A zenei programon zömében egyéni produkciók voltak hallhatóak, de voltak olyan növendékek, akik tanáraikkal közösen léptek a közönség elé. Többnyire klasszikus művek csendültek fel, de modernebb, spanyolos dallamokat és popzenei átiratokat is hallhatott a közönség. A rendezvényt a Tempó Ütőegyüttes produkciója zárta. A különleges formációban játszó Eke Tímeának már az élete részévé vált a zene, azt mondja megéri a fiataloknak a zenetanulásra áldozni az idejüket.

„Megéri megpróbálni a zenével foglalkozni. Nagyon jó elfoglaltság és hobbi is egyben. Remekül ki lehet vele kapcsolódni a hétköznapokban” - nyilatkozta Eke Tímea, a zeneiskola növendéke.

A fiatalok a zeneiskola hagyományos karácsonyi hangversenyén újra megmutathatják tudásukat. A programra december 20-án délután 17 órától az Olvasó Adorján Lajos termében várják az érdeklődőket.


349_0_t 349_1_t 349_2_t 349_3_t
349_4_t 349_5_t 349_6_t 349_7_t
349_8_t
Vissza