Adni jó! (képgalériával)2017. november 30. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6344_0_300.jpgAjándékgyűjtési akciót hirdetett meg a Csapatban Ózdért Egyesület és az MSZP helyi szervezete. Az adományokat elsősorban olyan rászoruló családok kapják meg, ahol gondot jelent az ajándékok megvásárlása. A jótékonysági kezdeményezés során nagyon sok felajánlás érkezett, főként játékok és ruhaneműk. A szervezők a csomagokat december 8-án ünnepélyes keretek között osztják szét.

A Csapatban Ózdért Egyesület október végén hirdette meg jótékonysági akcióját. Az elmúlt egy hónap alatt sokan gondolták úgy, hogy adományaikkal hozzá járulnak a nemes kezdeményezéshez. Az Árpád vezér út 22/a első emeletén gyűjtötték össze a kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő játékokat és ruhákat, hogy azokkal az ünnepek közeledtével örömet szerezhessenek a rászoruló családoknak. Jelenleg a tárgyak szelektálása és név szerinti dobozolása zajlik, egy hét múlva pedig gazdára is találnak az ajándékok.

„Az idén kritérium volt, hogy 2 és 11 év között jelentkezzenek a gyerekek. Ennek megfelelően válogatjuk szét az összegyűjtött adományokat külön a lányok és külön a fiúk részére életkornak megfelelően. A játékokat szintén nemnek megfelelően” - nyilatkozta Nagy Viktória, az MSZP Ózdi Szervezetének irodavezetője.

A kezdeményezés nem új keletű, idén már negyedik alkalommal szervezik meg a Csapatban Ózdért Egyesület munkatársai. A egyesület 2015 februárjában alakult meg azzal a céllal, hogy időseket és fiatalokat is bevonva kulturális programokat szervezzenek. Így jött a cipős doboz akció ötlete is. Vannak, akik nem felajánlott tárgyakkal, hanem pénzzel járulnak hozzá a projekt sikeréhez. Az adományozók és a megajándékozottak visszajelzései arra ösztönzik a szervezőeket, hogy folytassák a megkezdett hagyományt.

„Az motivál leginkább bennünket, amikor megköszönik ezt az emberek. Akár e-mailben, akár személyesen és volt olyan is, aki azt mondta, hogy ha nincs ez az akció, akkor Ő bizony nem tudott volna a gyerekének ajándékot venni. Vannak olyanok is, akiknek nincs szükségük a mi ajándékainkra, elhozzák otthonról a szülők által vásárolt ajándékot, a gyerek pedig örül, hogy a Mikulástól személyesen kapja meg azt. Az emberek egyre jobban adakoznak, és ilyenkor számba vesznek minket is” - mondta Angyal Béla, a Csapatban Ózdért Egyesület elnöke.

A mai nappal lezárult az ajándékcsomagokra való jelentkezési határidő, de adományokat továbbra is várnak a szervezők. Ünnepségük december 8-án 16 órakor kezdődik majd a Civil Ház előtti Európa téren, ahol idén több mint nyolcvan gyerek vehet át csomagot a Mikulástól. Rajtuk kívül néhány nyugdíjast is megajándékoznak, ők vásárlási utalványt kapnak. A hangulatos programnak lesznek fellépői is továbbá forralt borral, meleg teával és süteménnyel kínálják majd a rendezvényre kilátogatókat.


344_0_t 344_1_t 344_2_t 344_3_t
344_4_t 344_5_t 344_6_t 344_7_t
344_8_t 344_9_t 344_10_t
Vissza