Nyílt nap (képgalériával)2017. november 22. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/6315_0_300.jpgNyílt napot tartottak a Széchényi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Több száz végzős általános iskolás diák látogatott el az eseményre. A nyolcadik osztályos tanulók nemcsak a képzési rendszerrel ismerkedhettek meg, hanem a SZIKSZI-s diákélet szépségeivel is. A programokkal a felvételizők döntését szeretnék megkönnyíteni.

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a SZIKSZI tornaterme. A nyílt napon már reggel 8-tól várták a diákokat, és a rendezvényen dr. Benkőné Fehér Éva, az iskola igazgatója beszélt a hetven éves múlttal rendelkező intézményről, és annak szellemiségéről. A széksorokban nyolcadikosok, tanáraik és szüleik ültek, hogy megismerkedjenek a középiskolai élettel és megtudják, milyen lehetőségeket kínál számukra a katolikus szakgimnázium.

„A diákok lehetnek gimnazisták. Ez a nyelvi előkészítőre épülő gimnáziumi osztályunk. Természetesen fakultációs lehetőségekkel párosítva. Akik pedig a szakma iránt érdeklődnek, ők vagy a közgazdasági vagy a kereskedelem-marketing, illetve az ügyvitel szakmacsoportot választhatják” - mondta dr. Benkőné Fehér Éva, a Széchényi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A diákok az iskola elvégzésével szakmai érettségit kapnak, amely már egy munkakör betöltésére alkalmas rész-szakképesítés is. Így csak plusz egy évet kell tanulniuk, amivel emelt szintű szakképesítést szereznek, s ez már egyenértékű a technikus képzettséggel. A tájékoztatót követően különböző műsorszámokat láthattak az általános iskolások. A gimnazisták a közelmúltban több külföldi tanulmányúton is részt vettek és élményeiket fényképek segítségével mutatták meg a nyolcadikosoknak. Bemutatót tartottak az intézmény néptáncosai, majd a gimnázium Kangoo tornászai látványos műsorral is színesítették a programot. Azok a diákok is felsorakoztak, akik az iskola jó hírnevét öregbítették a tanulmányi versenyeken való részvétellel, sporttal, illetve más területeken elért sikereikkel. A rendezvény a tantermekben folytatódott, ahol az egyes tantárgyak követelményeibe pillanthattak be a nyolcadikosok. Az érdeklődők azt mondják, a nyílt nap sokat segít nekik a középiskola kiválasztásában, és akadnak olyanok is, akik már valamilyen formában kötődnek a SZIKSZI-hez.

„Nagyon sok barátom jár ide. Az édes apukám is itt tanít, és régóta ismerem ezt az iskolát. Sok vonzó programja van, és ami a legjobban tetszik, hogy a pedagógusok szeretik a gyerekeket és segítőkészek, bármiről is legyen szó. A legjobban az iskola nulladik nyelvi osztálya tetszik, oda szeretnék bekerülni, és ezt fogom elsőnek megjelölni. Remélem sikerül is” - nyilatkozta Kiss Dominika, tanuló.

A SZIKSZI tantestülete azt reméli, hogy a tanulók többsége az ózdi középiskolák közül választja ki a számára legmegfelelőbbet. Az ide jelentkező diákok felvételi pontszáma a 8. osztály tanulmányi eredményéből, a központi írásbeli vizsga pontjaiból és a szóbeli meghallgatásból áll össze. Az írásbeli felvételiket jövő év januárjában, a szóbeliket február végén tartják majd.


315_0_t 315_1_t 315_2_t 315_3_t
315_4_t 315_5_t 315_6_t 315_7_t
315_8_t 315_9_t 315_10_t
Vissza