Hazai győzelem (képgalériával)2017. november 21. (kedd) 19:00 - Sportnews/6313_0_300.jpgFordulatos meccsen tudta itthon tartani a két pontot az ÓAM-Ózdi KC. Szakál György tanítványai helyenként akadozó játékkal, ám a végsőkig kitartva 23-21-re hozták a mérkőzést a Balassagyarmati Kábel SE játékosaival szemben. Folytatás vasárnap, a Törökszentmiklósi Székács vendégeként.

Jól indult a találkozó a mieink szempontjából, hisz az első néhány percben minden úgy alakult, ahogyan azt előzetesen elképzelték. A Balassagyarmat nem ijedt meg a hirtelen bekapott góloktól, és szép lassan elkezdte ledolgozni a hátrányát. Olyannyira elkapták a fonalat a vendégek, hogy az első játékrész lefújásakor kétgólos vezetéssel vonulhattak az öltözőbe. Tetézte a bajt, hogy a második félidő elején kicsit bent maradtak a mieink az öltözőben, és hamar négy gólosra nőtt a gyarmatiak előnye. A meccs vége előtt körülbelül 20 perccel az ózdiak belelendültek a játékba, és a cserék is nagyon jól szálltak be. Az utolsó néhány percben már a hazaiak álltak jobban. Csapatunk erősségét mutatja, hogy a gyengébb játék ellenére sem adták fel, és itthon tartották a két pontot.

„A teljesítményre azt mondom, hogy jó volt, hiszen 23-21-re nyertünk. A játékkal nagyon nem vagyok elégedett fegyelmezetlenek voltunk, és a kiemelkedő átlövő teljesítmények elmaradtak ezen a mérkőzésen. Sokkal jobban tudunk ettől játszani, de azt hiszem az eredmény magáért beszél. Nagyon kevés gól esett ezen a találkozón, erre is készültünk, hogy egy ki-ki meccset fogunk a Balassagyarmattal játszani. Örülök ennek a győzelemnek, mert ez a két pont rengeteget számít” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Horváth Szilárd a vendégek játékos-edzője elmondta, hogy szerinte 50 percig jól játszott a csapata. Sajnos visszatérő problémának számít náluk, hogy a mérkőzés utolsó harmadában nem tudnak megfelelően koncentrálni, pedig pont az ilyen szituációk segíthetnének nekik átlendülni azokon a holtpontokon, amelyek akadályozzák őket a mérkőzések megnyerésében.

„Egy jó mérkőzést láthatott a nézőközönség. Mind a két csapat szerintem felkészült egymás játékából, és ezáltal egy izgalmas meccset tudtunk játszani. Az ellenfelet ismertem, ugye én is játszottam itt, és tudtam, hogy jó képességű játékosok alkotják. Megvan a megfelelő egyensúly, vannak fiatalok és rutinosabb játékosok, így a meccsek különböző periódusaiban hol a fiatalok, hol az idősebbek hozzá tudják tenni azt a pluszt, amivel győztesen tudnak kikerülni a mérkőzéseken” - mondta Horváth Szilárd, a Balassagyarmati Kábel SE játékos-edzője.

Az ÓAM-Ózdi KC a győzelemnek köszönhetően a tabella 5. helyére jött fel. Csapatunk vasárnap a Törökszentmiklósi Székácsnál szerepel, akik jelenleg a 11. pozíciót foglalják el. A mieink a hétvégén szeretnék hasonló jó eredménnyel zárni a törökszentmiklósi túrát.


313_0_t 313_1_t 313_2_t 313_3_t
313_4_t 313_5_t 313_6_t 313_7_t
Vissza