Helytörténeti vetélkedő (képgalériával)2017. november 20. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/6307_0_300.jpgHelytörténeti vetélkedőt szervezett a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület. Az „Árpád népe Bolyokon” elnevezésű rendezvényt immár kilencedik alkalommal szervezték meg. A versenyt a Vasvár Úti Általános Iskola csapata nyerte, így egy esztendőn át ők birtokolhatják a vándorserleget.

Lázasan készülődtek a csapatok a Vasvár Úti Általános Iskola aulájában, hisz a város több iskolájából érkező diákok tudták, hogy nem lesz egyszerű feladat megszerezni az első helyet. Voltak, akik már több éve rendszeres résztvevői a versenynek, ám akadtak olyanok is, akik most először próbálták ki tudásukat.

„Nagyon izgulok. Még soha nem voltam ilyen vetélkedőn, és már nagyon várom” - nyilatkozta Besenyei Bálint, tanuló.

A rendezvény fővédnöke Farkas Péter Barnabás volt. Köszöntőjében elmondta, hogy a vándorserleg abba az iskolába kerül, amelyik csapat megszerzi a első helyet. Szavaiban kiemelte, hogy mindenki nyertes, aki lelkiismeretesen felkészült a versenyre.

„A felkészülés során elsajátíthatták azokat az ismereteket és azt a tudást, ami szorosan kötődik Ózd legendáihoz és történelméhez. Azokhoz a történetekhez, amelyekre méltán lehetünk büszkék” - fogalmazott Farkas Péter Barnabás, a rendezvény fővédnöke.

A történelmi ismereteket igénylő verseny feladatsorának összeállítása mellett arra is ügyeltek a szervezők, hogy kulturális programokkal is színesítsék a rendezvényt. Ennek keretében a Szarkaláb Néptánccsoport mutatott be több koreográfiát is előadva. A Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület hosszú évek óta fáradozik azon, hogy programjaikon keresztül megismertessék a fiatalokkal a történelmünket.

„A Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület, mint hagyományőrző kulturális egyesület mindig is nagy hangsúlyt fektetett a szülőföldnek és a mi 1000 éves történelmünk ápolására. Reméljük a jövőben még jobban fognak sikerülni ezek a rendezvények, mert már szereztünk egy kis rutint az elmúlt 17 esztendő alatt” - nyilatkozta Kovács Veres Sándor, a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület elnöke.

A versenyt végül ismét a Vasvár Úti Általános Iskola csapata nyerte, így újabb egy éven át büszkélkedhetnek a vándorserleggel. A második helyen az Újváros Téri Általános Iskola végzett, míg a harmadik a Petőfi Sándor Általános Iskola lett. A fiatalok oklevéllel, édességcsomaggal és értékes könyvjutalommal is gazdagodtak.


307_0_t 307_1_t 307_2_t 307_3_t
307_4_t 307_5_t 307_6_t 307_7_t
307_8_t 307_9_t 307_10_t 307_11_t
307_12_t
Vissza