Lakossági fórum (képgalériával)2017. november 17. (péntek) 19:00 - Politikanews/6302_0_300.jpgA Nemzeti Konzultáció kapcsán tartottak lakossági fórumot a Digitális Erőműben. Az egyeztetés egyik résztvevője Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt. Szó esett arról, hogy milyen veszélyeket rejt magában a migráció és arról is, hogy milyen döntések születtek a közelmúltban a témával kapcsolatban.

Több száz ember gyűlt össze azon a lakossági fórumon, amit a Digitális Erőműben tartottak. A téma a Nemzeti Konzultációhoz kapcsolódott. Ebben Soros György szerepéről kérik ki az emberek véleményét a migrációs helyzetben. Riz Gábor köszöntőjében kitért arra, hogy Magyarország egy befogadó nemzet, hisz számtalanszor segítettünk azokon a bajba jutottakon, akik ezt kérték. Most nem ez a helyzet, hisz ezek az emberek követelnek, és illegális úton próbálnak Európába jutni.

„Baj van a világgal, mert milliók állnak sorba, hogy útra keljenek, és új hazát keressenek maguknak sajnos elsősorban gazdasági megfontolásból kerekednek föl. Ők új hazát próbálnak szerezni maguknak egy új kontinensen, egy másik világban. Ilyen például Afrika, ahol túlnépesedés van, élelmiszer, ivóvíz és számtalan hiány lép fel, tombolnak a háborúk és a terrorizmus. Mi úgy látjuk a problémát elsősorban az ilyen helyeken kellene megoldani” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Az eseményen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tartott előadást. Beszéde során különböző statisztikákkal szemléltette azt, hogy mekkora embertömeg várakozik a fejlődő országokban jelenleg is, hogy meginduljon Európa nyugati részébe. Kiemelte, hogy számtalan bizonyíték utal arra, hogy Soros Györgynek komoly tervei vannak azzal kapcsolatban, hogy a migránsokat eljuttassa az öreg kontinensre.

„Tegnap érkezett meg Avramopulosz biztos levele, amelyben elutasítja a jogos magyar követelést. Ennek témája az, hogy a határvédelem költségeit, ami mintegy 270 milliárd forint, amit Magyarország az elmúlt két és fél évben a határ védelmére költött, és ennek az összegnek a felét térítse meg az Európai Unió. Ez nem csak a mi országunk határa, hanem az unió pereme is, a Schengeni határ megvédése tehát közös ügyünk. Természetesen nem adjuk fel, hiszen azt gondolom, hogy Magyarország a szolidaritás jegyében megtette azt, ami a kötelessége volt” - fogalmazott Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Ebben az évben már a második Nemzeti Konzultációt hirdette meg a Magyar Kormány. Azok akik még nem vettek részt az egész országot érintő eszmecserében, megtehetik az erre a célra létrehozott internetes oldalon keresztül.


302_0_t 302_1_t 302_2_t 302_3_t
302_4_t 302_5_t
Vissza