Szamárfüles kilencedikesek (képgalériával)2017. november 17. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/6301_0_300.jpgSzamárfület húzott a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium összes kilencedikes diákja. Az intézményben idén is megtartották az új osztályok beilleszkedését megkönnyítő programot, a csacsiavatót. Ezúttal az olimpia volt a fő téma, és különböző sportágakban kellett jeleskedniük a tanulóknak. A „Legcsacsibb osztály” címet ezúttal is játékos vetélkedőn lehetett elnyerni.

Minden évben egy központi téma köré épül a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium avató ünnepsége. Erre a felsőbb évesek pályáznak, és a legjobbnak ítélt ötletet a 11./A osztálya valósíthatta meg. Idén az iskola tornatermében a sport került a középpontban. A kilencedik évfolyamos diákok a jelmez mellé szamárfület is kaptak, hisz ez is fontos része az intézmény csacsiavató programjának. A három kilencedik évfolyamos osztály diákjai csacsiavatójuk alkalmából bújtak jelmezbe, természetesen osztályfőnökeikkel együtt. A vidám hangulatú program a kiscsacsik eskütételével kezdődött el. A játékos vetélkedők segítettek összekovácsolni a társaságokat.

„A tizenegyedikes tanulók mindig egy mini projekt-tervet készítenek és a különböző tervezetekből a zsűri kiválasztja a legjobbat. Ebben az évben az az osztály nyert, akik az olimpiai játékok programjával álltak elő. Rövidesen zászlókkal, indulókkal bevonulnak a SZIKSZI fantázia országainak versenyzői. A nap végén kiderül, melyik a „Legcsacsibb osztály” az iskolában” - nyilatkozta dr. Benkőné Fehér Éva, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A fogadalomtételt játékos vetélkedő követte, különböző olimpiai versenyszámokkal. Az ügyességi feladatok között szerepelt agyaggalamb lövészet, szumó, valamint a suttogás nevű versenyszám is, ahol a diákoknak különböző sportolók életrajzát kellett emlékezetből továbbadniuk társaiknak. A verseny tisztaságát a Szőke Gábor iskolalelkészt is soraiban tudó zsűri felügyelte. A tanulók nagyon élvezik minden évben ezt a programot.

„Egyszer egy évben kell megőrülni, de akkor nagyon” - mondta Nagy Ákos, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

Az iskolában ilyenkor senkinek nincs órája, a felsőbb évesek is együtt szurkolnak. Az osztályok közösen készültek erre a napra, csapatzászlókkal és egységes öltözékkel. A hagyományos rendezvénynek csapatépítő jellege a legmeghatározóbb. Ennek keretében a diákok közelebbről megismerik társaikat, pedagógusaikat.

„Nagyon jól érzem magam, de nagyon félek is egyben a mai naptól. Szeretek ide járni, mert jó az iskola és a tanárok is nagyon kedvesek. Az osztályomat is szeretem” - fogalmazott Kakuk Márton, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

A „Legcsacsibb osztály” címet végül a 9/NY osztály érdemelte ki, így nekik járt az oklevél és a torta, osztályfőnöküket pedig az intézmény vezetősége megdicsérte az ötletes kabala-figura jelmezért. A vetélkedővel nem ért véget a SZIKSZI csacsiavató programja, a diákokat este avató bál és diszkó is várta a tornateremben.


301_0_t 301_1_t 301_2_t 301_3_t
301_4_t 301_5_t 301_6_t 301_7_t
301_8_t 301_9_t 301_10_t 301_11_t
301_12_t 301_13_t 301_14_t 301_15_t
301_16_t 301_17_t
Vissza