Segítség a mentősöknek (képgalériával)2017. november 17. (péntek) 19:00 - Fejlesztésnews/6300_0_300.jpgKözel hatszázezer forintból bővülhetett az Ózdi Mentőállomás eszközparkja. A fejlesztésre képviselői támogatásokból nyílt lehetőség. A lapáthordágyat, húzósíneket és medenceövet tegnap délután adta át Janiczak Dávid polgármester, Farkas Péter Barnabás alpolgármester, dr. Kósné Dargai Rita és Zsuponyó Anett képviselőkkel karöltve Dovala Attilának. A kellékek tovább javítják a betegellátás színvonalát.

Tegnap délután a mentőállomás dolgozói az újonnan kapott felszerelések szakszerű használatáról egy rögtönzött bemutatót tartottak Janiczak Dávid közreműködésével. Medenceövet is sikerült beszerezni, amelynek viselését stábunk egyik tagja is kipróbálta. Olyan húzósínek is érkeztek, amelyek a törések rögzítéséhez elengedhetetlenül fontosak. Utóbbi két eszköz hiánya esetén a páciensnél nagyfokú vérveszteség léphetne fel, viszont használatuk nagyban csökkenti ezt. Városunk önkormányzatát Dovala Attila, az Ózdi Mentőállomás vezetője kereste fel korábban azzal a kéréssel, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák törekvéseiket új eszközök beszerzésével, hiszen saját költségvetésük ezt nem teszi lehetővé.

„Képviselői adományokból sikerült támogatni az alapítványt, és több olyan eszközt is be tudtak szerezni, ami az ózdi mentők felszereltségét fogja gazdagítani. Abban bízunk, hogy keveset fogják használni, viszont ha használni kell, akkor a sérülteknek a minél alaposabb ellátását fogja elősegíteni ez az eszközpark” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az új mentéstechnikai kellékeket városunk polgármestere nem egyedül adta át, Farkas Péter Barnabás alpolgármester, dr. Kósné Dargai Rita és Zsuponyó Anett képviselők is jelen voltak. A mostani fejlesztés 577.000 forintból valósult meg, amelynek jelentős hányadát a képviselő-testület tagjai biztosították, kisebb részét pedig alapítványuk pótolta ki. Ezek a felszerelések Miskolcról érkeztek. A mentőállomás vezetője örült a támogatásnak, és a jövőben tovább szeretnék bővíteni eszközparkjukat.

„Még hiányzik sok minden, amit szeretnénk beszerezni, ilyen lenne például a sürgősségi olló, amit talán még ebben az évben sikerül megszereznünk és a kocsikba elhelyezni. Ezeknek az a lényege, hogy nagyon gyorsan tudjuk a betegről a ruhát levágni, és nagyon gyorsan meg tudjuk vizsgálni, hogy a beteg mihamarabb kórházba kerülhessen. Tervben van még több más eszköz beszerzése is, de ez még majd a jövőben elválik, hogy sikerül-e ezeket megszerezni” - nyilatkozta Dovala Attila, mentőállomás vezető.

Hamarosan lecserélik a kézi és motoros leszívó pumpákat is, hiszen azok már legalább 45 évesek és amellett, hogy alkatrészt sem igen találnak hozzá, a modern kor követelményeinek sem felelnek meg. A közeljövőben új autók is fognak érkezni a mentőállomásra, amely tovább javítja majd a betegellátás színvonalát.


300_0_t 300_1_t 300_2_t 300_3_t
300_4_t 300_5_t 300_6_t 300_7_t
300_8_t 300_9_t 300_10_t 300_11_t
300_12_t 300_13_t 300_14_t 300_15_t
300_16_t
Vissza