Probléma megoldva (képgalériával)2017. november 16. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6299_0_300.jpgKijavították az Árpád vezér úti lakóházban problémát okozó sérült szennyvízvezetéket. Ma városunk polgármestere és az Ózdinvest Kft. ügyvezetője is megtekintette az érintett épület pincéjét, amelyben nemrég még szennyvíz hömpölygött. Korábbi már beszámoltunk róla, hogy elviselhetetlen bűzre és egészségre káros állapotokra panaszkodtak az itt élők egy törött vezeték miatt. A probléma mára megoldódott, így a lakók ismét zavartalanul használhatják a társasház ezen részét is.

Orrfacsaró bűz, szennyvíz és élősködő férgek. Nemrég még így nézett ki az Árpád Vezér út 12. szám alatt található társasház pincéje. A gondot egy törött vezeték okozta. Az itt élő Polonkai Istvánné többször, és több helyen is panaszkodott a lakóházban uralkodó áldatlan állapotok miatt. Az Ózdi Városi Televíziót is felkereste a problémával, valamint a legutóbbi testületi ülést követő közmeghallgatáson is kifejtette véleményét a dologgal kapcsolatban.

„Azonnal intézkedtem, megkértem az ingatlankezelő kft.-t, akinek több lakása is van ebben az épületben, hogy hárítsák el a problémát, ami záros határidőn – egy-másfél héten – belül megtörtént. Most pedig már azt az állapotot tudtuk megnézni, ami helyre van állítva, tehát fel van szórva jelenleg fertőtlenítővel a pince helyiség, és a takarítást követően már csak a száradás van hátra” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ügy egészen májusra vezethető vissza, ugyanis az ingatlankezelő cég akkor értesült először a fennálló helyzetről. Szemrevételezték a szóban forgó épületet, és elkészítették a munkálatok költségvetési tervét. A lakók ezt követően meg is kapták a megfelelő tájékoztatást, de csupán egyetlen idős hölgy fizette be a javítások rá eső részét. Mivel a többi bérlő nem reagált a cég megkeresésére, így vissza is utalták az asszonynak a befizetett összeget, és a munkát akkor nem végezték el. Most viszont megelőlegezték az 173.000 forintos költségű helyreállítást a lakóknak, amely visszafizetése fejenként mintegy 20.000,-Ft-ot jelent majd, ugyanis az épületben öt lakás magántulajdonban van, míg négyet bérelnek az Ózdinvest Kft.-től.

„Két nap alatt megtörtént a szennyvízvezeték alapcseréje, a fertőtlenítést is elvégeztük, a tulajdonosok részére az önrészt kiszámláztuk, a tulajdonosoknak nem szükséges a bekerülési költséget egy összegben megtéríteniük, hiszen az Ózdinvest Kft. részletfizetési kedvezményt biztosít részükre” - nyilatkozta dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője.

A városvezetés gyors reagálásának és az Ózdinvest Kft. hatékony intézkedésének eredményeként az itt lakók hamarosan ismét zavartalanul használhatják a társasház pincéjét.


299_0_t 299_1_t 299_2_t 299_3_t
299_4_t 299_5_t 299_6_t 299_7_t
299_8_t 299_9_t 299_10_t
Vissza