Koraszülöttek Világnapja2017. november 16. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6298_0_300.jpgIdén Ózd is csatlakozik a Koraszülöttek Világnapjához. Hazánkban minden tizedik baba idő előtt jön világra. Holnap országszerte minden lilába borul ennek tiszteletére.

Magyarországon évek óta szerveznek kisebb-nagyobb rendezvényeket a nemes ügy mellett. Ilyenkor épületeket világítanak ki ezzel a színnel, lila szalagot tűznek ki, lila ruhát öltenek mindazok, akiket megérint az idő előtt világra jött babák sorsa. A programok legfontosabb üzenete, hogy van segítség. Papp Edit a Koraszülöttek Országos Egyesületének helyi összekötője már tavaly is gondolkodott rajta, hogy városunk milyen módon csatlakozhatna a kezdeményezéshez. Idén Ózd Város Önkormányzata mellé állt, így a szervezők a Polgármesteri Hivatalhoz várnak mindenkit, akik szívükön viselik a dolog fontosságát, illetve jelenlétükkel fel szeretnék hívni a figyelmet a koraszülés problémájára és aktuális kérdéseire.

„Pénteken, november 17-én a Koraszülöttek Világnapján várunk mindenkit nagy szeretettel a Polgármesteri Hivatalhoz 17 órától 21 óráig lesz megvilágítva az összekötő folyosó lilával, mert lila a koraszülöttek színe. Azt szeretném kérni, hogy ha van lehetőség, akkor valami lilát illesszünk magunkra, akár egy kis sál, vagy kitűző formájában. Ott tudunk beszélgetni, találkozni megismerkedni egymással és remélem, hogy ez a kezdeményezés jövőre tovább fog folytatódni, és még nagyobb teret tudunk ennek adni” - mondta Papp Edit, a Koraszülöttek Országos Egyesületének ózdi összekötője.

Vissza