Társadalmi megbecsülés (képgalériával)2017. november 16. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6297_0_300.jpgA Szociális Munka Napját ünnepelték az Olvasóban. Az eseményre azok a szakemberek kaptak meghívást, akik az ágazatban dolgoznak, és a város valamelyik szociális intézményében segítik a rászorulók életét. Az önkormányzat által szervezett rendezvény résztvevői a polgármester köszöntő szavai után egy színházi előadást is megtekinthettek.

Felemelő, de nehéz hivatás az övék. A szociális szférában dolgozók nap mint nap azon munkálkodnak, hogy önzetlenségükkel, szaktudásukkal megfelelő segítséget nyújtsanak a rászoruló családok, az idősek és az elesettek számára. A hazánkban élők közel egyharmada küszködik olyan szociális problémával, amely gondozást igényel, és amit a szakterületen dolgozók próbálnak orvosolni. Lelkiismeretes és alázatos munkájuk megbecsülést érdemel. A szociális munka napját világszerte november 12-én tartják, a társadalmi elismerés gesztusaként. Városunk önkormányzata szerdán emlékezett meg erről a jeles alkalomról. Az Olvasóban közel 700 fő vett rész a közös ünnepségen, ahol Janiczak Dávid, városunk polgármestere mondott köszöntő beszédet, méltatva a szociális munka értékét.

„Ott vannak az utcákon, a családok hétköznapjaiba, szenvedélybetegeknél, az átmeneti szállásokon, mindenhol, ahol az embereknek szükségük van a szociális segítségnyújtásra. És nem alamizsnát osztanak, ugyanis az csak pillanatnyi segítség lenne. Önök tudást adnak át, szervezőkészséget, segítő kezet nyújtanak, együtt érző szívet és megértő lelket” - fogalmazott beszédében Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármester köszönetet mondott azoknak a szociális munkát végzőknek, akik hivatásukként választották a segítségnyújtást. A Szociális Munka Napja jó alkalom arra, hogy felhívják az emberek figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

„Akik beteg, elesett emberek megsegítésére teszik fel az életüket, azoknak mentálisan, fizikailag és szakmailag is nagyon felkészültnek kell lenniük. Nagyon nehezek ezek a hétköznapok, igazából az tudhatja, aki ezt csinálja. Külső szemlélőnek csupán felületes munkának tűnhet egy-egy ágazati rész, pedig ez nagyon-nagyon kemény munka” - mondta Szurdokiné Kiss Katalin, szociális gondozó.

A polgármester ünnepi beszédét követően az ÓMI Zenés Színház lépett színpadra. A társulat a „Mágnás Miska” című operettet adta elő a megjelenteknek. A vidám, szórakoztató darab a szociális szférában dolgozó helyi szakemberek mentális megújulását segítette elő, hogy továbbra is kellő lendülettel tudják végezni tevékenységüket.


297_0_t 297_1_t 297_2_t 297_3_t
297_4_t 297_5_t 297_6_t 297_7_t
297_8_t
Vissza