Új ismeretek (képgalériával)2017. november 16. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/6296_0_300.jpgSzakképzési napra várta a diákokat városunk egyik legnagyobb foglalkoztatója. Az elektromechanikai termékeket gyártó vállalat ózdi gyárának oktatótermében ismertető előadást tartottak a fiataloknak, majd megtekinthették az összeszerelő üzem egyik részlegét is. A program célja az volt, hogy a cég megerősítse együttműködését a város oktatási és szociális intézményeivel.

Az Öregek-Fiatalok Házában található oktatóterem volt a szakképzési nap első állomása. Ide várták azokat a nyolcadik osztályos fiatalokat, akikkel szerették volna megismertetni a multinacionális elektrotechnikai cég profilját és működését. Három turnusban zajlott a bemutató, amelynek során Pálinkás Ágnes a magyarországi vállalat munkaügyi vezetőjének ismertetőjét hallgathatták meg a résztvevők.

„Szeretnénk a fiatalok számára teljes körű tájékoztatást, egyfajta látképet nyújtani arról, hogy mivel is foglakozik egy multinacionális cég, helyileg itt Ózdon milyen munkalehetőségek vannak, hiszen az egyik legnagyobb munkáltató mi vagyunk a városban. Mindezt természetesen nem érdek nélkül tesszük, hiszen szeretnénk biztosítani a munkavállalói állományunknak az utánpótlását, ugyanis a Johnson Electric hosszú távra tervez a jövőben is Ózdon” - mondta Pálinkás Ágnes, a Johnson Electric Hungary Kft. HR vezetője.

A prezentáció során szó esett a világcég történetéről, terjeszkedéséről, partnereiről és az összeszerelő üzemekben gyártott termékskáláról is. A bemutatóban külön fejezetet kapott az ózdi gyár múltja és kialakulása. A vezetőség részéről korábban is voltak törekvések arra, hogy nyissanak a város felé, de most megújított formában szeretnék népszerűsíteni a vállalatot. Az ismertető végén rövid teszten vehettek részt a fiatalok. Aki figyelt az előadásra, az tudta a helyes választ a feltett kérdésekre, és apró jutalmat is kapott érte.
A szakképzési nap programja az összeszerelő üzemben folytatódott tovább. A nyolcadikosok látogatást tettek a gyár 1-es csarnokában, ahol megtekintették a gyártási folyamatok menetét. A balesetveszély elkerülése érdekében szigorú szabályokat kellett betartaniuk, és védőöltözéket kellett viselniük az ott tartózkodásuk ideje alatt. A cél az volt, hogy a fiatalok lássák a munkahelyi körülményeket, és olyan jövőkép alakuljon ki bennünk, hogy akár ide is jöhetnek majd dolgozni.

„Az előadás nagyon jó volt, sok információt megtudtunk a gyárról, hogy mit gyártanak. Ez azért is, jó, hogy megismerkedhetünk ezzel az ágazattal, és ha felnövünk, akkor akár itt is dolgozhatunk, mert az embereknek itt biztos munkahelyük van” - nyilatkozta Nedecki László, diák.

„Ez egy nagyszerű munkahely” – így hangzik a vállalat mottója, és a szakképzési nap szervezői is ennek üzenetét szerették volna közvetíteni a nyolcadikosok felé. Bár ők még diákok és továbbtanulás előtt állnak, de fontos, hogy tisztában legyenek azzal, milyen lehetőségek várnak helyben rájuk, ha majd egyszer kilépnek a nagybetűs életbe.


296_0_t 296_1_t 296_2_t 296_3_t
296_4_t 296_5_t 296_6_t 296_7_t
296_8_t 296_9_t 296_10_t 296_11_t
296_12_t 296_13_t 296_14_t 296_15_t
296_16_t 296_17_t 296_18_t
Vissza