Köztéri fogadóóra2017. november 15. (szerda) 19:00 - Politikanews/6293_0_300.jpg„Senkit nem hagyunk magára: az LMP kiáll a devizahiteles és az egyszülős családok mellett” címmel Demeter Márta a Lehet Más a Politika párt országgyűlési képviselője tartott köztéri fogadóórát Ózdon a Főposta előtt.

Az LMP országjáró kampányának célja, hogy ismertessék a lakossággal azokat a lehetőségeket, amelyeket ők kínálnak egyes aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatban egy esetleges kormányváltást követően. A politikus és az őt kísérő szimpatizánsok sajtóanyagot is osztottak az ózdiaknak. A párt képviselői már korábban is jártak városunkban, akkor a paksi beruházás ügyében gyűjtöttek aláírásokat a népszavazás kapcsán. Az erre irányuló dokumentumokat most is többen ellátták kézjegyükkel. Terveik közt szerepel még a munkahelyteremtés, a szociális bérlakás program, a kivándorlás megszüntetése, az olyan tartásdíj megállapítása, amely az érintett vagyoni helyzetével arányos, valamint az óvodák és bölcsődék nyitvatartása a szülők munkarendjéhez igazítva. Tegnap délután egyrészt a kormány eladósodott devizahitelesekkel kapcsolatos döntéseit vették górcső alá. Pártjuk egy 1800 milliárd forintos támogatással szeretné megsegíteni azokat, akik ebből kifolyólag károsultak. Másik fontos témájuk az egyszülős családokat érintette, erre is kínálnak alternatívát.

„Amennyiben egy szülő neveli a gyermeket, és Ő minimálbérre be van jelentve, így már nem számít hátrányos helyzetűnek, nem részesül azokban a kedvezményekben, amelyekben a hátrányos helyzetű családok esetleg talán még az iskolában részesülnek. Számunkra fontos a családi pótlék megemelése, jelen pillanatban az egyszülős családok 13.700 Ft-ot kapnak, ezt mi 20.000 Ft-ra emelnénk” - mondta Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője.

Vissza