Pályaválasztás előtt (képgalériával)2017. november 15. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/6291_0_300.jpgNyílt napot tartottak a József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban. Az eseményen rengeteg, pályaválasztás előtt álló általános iskolás diák jelent meg. A gimnázium jó választás a fiataloknak, akik nem akarnak messzire menni középiskolába.

Számos középiskola közül választhatnak a továbbtanulni vágyó általános iskolások, és az egyik legjobb alternatíva erre az ózdi József Attila Gimnázium. Az iskola nyílt napot rendezett a hét elején, ahol számos program közül választhattak az érdeklődők. A gyerekek mellett a szülőket is várták az eseményen, hogy megismerkedjenek a gimnáziumi képzés előnyeivel. Azért is fontos a nyílt napok szervezése, hogy a diákok észrevegyék, Ózdon is van olyan középiskola, amely miatt érdemes itt maradni.

„Nagyon-nagyon sok megyei középiskola, elsősorban egri középiskolák igyekeznek minél több ózdi gyereket elvinni a városból, éppen ezért az ózdi középiskolák úgy vannak ezzel, hogy igyekszenek helyben tartani a diákokat, hiszen ez nemcsak az adott intézménynek, tehát nemcsak nekünk a giminek, vagy a többi ózdi középiskolának jó, hanem hosszabb távon jó a városnak is. Hiszen az a diák, aki ózdi középiskolában tanul, az sokkal jobban kötődik a városhoz, mint az a fiatal, aki már a középiskolás éveit is egy másik városban tölti el” - mondta Tuza Ottó, a József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium igazgatója.

A nyílt napon már reggel 8-tól várták a diákokat, a nyílt órákon a humán-reál tantárgyaktól kezdve a testnevelésen át, a katonai alapismeretekig sok dolgot bemutattak az érdeklődőknek. A laborban például kémiai kísérleteket végeztek alumínium, jód és víz vegyítésével látványos tüzet hoztak létre.

„Érdekelt, hogy az iskola mit tud nekem adni ebben a négy évben, és kíváncsi voltam, hogy az órák folyamán mit láthatunk és mit tanulhatunk meg” - nyilatkozta Nánási Fruzsina.

A JAG-ba járó diákok nagyon szeretik az iskolát.

„Nem is gondolkoztam, mikor idekerültem, rögtön a gimibe eljöttem nyílt napon, nagyon megtetszett és nem is bántam meg a döntésemet, hogy ide kerültem” - mondta Csépányi Barbara Eszter, a JAG tanulója.

A végzett tanulók is nagy örömmel beszélnek az itt eltöltött éveikről.

„Több kutatás és adat van arról, hogy a pedagógiai hozzáadott értéket tekintve az ózdi József Attila Gimnázium a tíz legjobb gimnáziumban van Magyarországon, ugye a hozott anyag és a belőlük kikerült végzősöket tekintve, és ez szerintem rettenetesen jó dolog, és nagyon fontos. És innen, én úgy gondolom, hogy ha itt a JAG-ban sikeres volt valaki, és utána továbbtanult, akkor a továbbtanulásban általában nem volt már problémája” - fogalmazott Pánti Attila, végzett diák.

A rendezvényen rengeteg diák részt vett, így az iskola vezetése bízik abban, hogy a 2018/2019-es tanévben is három osztályt tudnak majd indítani.


291_0_t 291_1_t 291_2_t 291_3_t
291_4_t 291_5_t 291_6_t 291_7_t
Vissza